Έκθεση Κοστουμιών «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ

Έκθεση Κοστουμιών «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
Μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η Έκθεση Κοστουμιών «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» που πραγματοποιεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των 51ων Δημητρίων, στο Αλατζά Ιμαρέτ. Πρόκειται για μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση, την οποία έχει επισκεφτεί πλήθος κόσμου, λειτουργεί ως προάγγελος μεγάλης μόνιμης έκθεσης κοστουμιών που σχεδιάζεται να γίνει στο Βασιλικό Θέατρο την άνοιξη του 2016.

Κοστούμια από εμβληματικές παραστάσεις του θεάτρου –όπως ο Οθέλλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού (1964), το Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (1984) και οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους (1991)– εκτίθενται στο Αλατζά Ιμαρέτ με στόχο να γίνει γνωστή η ιστορία του ΚΘΒΕ στο κοινό. Πρόκειται για μια προσπάθεια του θεάτρου να φέρει στο φως κρυμμένους θησαυρούς του και να αναδείξει το παρελθόν του στο σήμερα. Μια έκθεση που αφορά στην πολιτιστική διαχρονικότητα.Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση περιλαμβάνει 64 κοστούμια που σχεδίασαν οι ενδυματολόγοι Γιώργος Ανεμογιάννης, Γιώργος Βακαλό, Σπύρος Βασιλείου, Απόστολος Βέττας, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Δαμιανός Ζαρίφης, Γιάννης Κύρου, Γιώργος Ζιάκας, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Αγνή Ντούτση, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Γιώργος Πάτσας, Nίκος Πετρόπουλος, Νίκος Σαχίνης, Έβελυν Σιούπη, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος, Σάββας Χαρατσίδης, κά.

Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

H έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Δημητρίων.Αλατζά Ιμαρέτ
Διεύθυνση: Κασσάνδρου 91-93 (Λεωφορεία: 15, 16, 23)

Τηλέφωνο: 2310278587
 
Διάρκεια: 4 έως 23 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 11:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 17:36