Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αρκάδιου Λευκού «Κρίσις», η παράσταση «Εξόριστοι εις τας Αθήνας», που σκηνοθετεί ο Ορέστης Τάτσης, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Έκφραση στα Ιωάννινα από τις 24 Μαρτίου.

Το έργο αποτυπώνει με σαρκαστικό και κωμικό τρόπο το υπαρξιακό και βιοποριστικό αδιέξοδο ενός ζευγαριού. Ένας άνδρας και μια γυναίκα αφηγούνται τη ζωή στην Αθήνα, σε μια γνώριμη εποχή όπου οι μισθοί θύμιζαν περισσότερο φιλοδώρημα και οι συζυγικές σχέσεις πεδίο μάχης. Αποτυπώνοντας την κοινωνική πραγματικότητα του Μεσοπολέμου, το έργο φωτίζει με αναπάντεχα κυνικό τρόπο τη δική μας εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο, γραμμένο το 1934, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην εποχή του καθώς εξέφρασε την τραγωδία του μέσου ανθρώπου στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Σήμερα, 80 και πλέον χρόνια, έχοντας ως όπλα το χιούμορ και την απλότητα του, διαπιστώνουμε πόσο διαχρονικά αφοπλιστική είναι η αλήθεια του.

Σημειώστε πως η παράσταση παρουσιάστηκε στην πρώτη της μορφή στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο του ElaiΩnas Festival. Ακολούθησαν παραστάσεις τον Δεκέμβρη του 2017 στο θέατρο Rabbithole στην Αθήνα, όπου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης.
Δραματουργική Επεξεργασία: Ορέστης Τάτσης, Ναταλία Στυλιανού, Στάθης Κόκκορης. Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης.
Μουσική: Πέτρος Μάλαμας.
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νάνος – Ορέστης Τάτσης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμίνα Πανηγυροπούλου.
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Νίκος Σιδερής.
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής.

Παίζουν οι: Ναταλία Στυλιανού, Στάθης Κόκκορης.

Παραστάσεις:
Θέατρο Έκφραση: Αραβαντινού 14, Ιωάννινα. Τηλέφωνο: 2651 554505

Σάββατο 24, Κυριακή 25, Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 21.15

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 12 ευρώ, προπώληση: 10 ευρώ μειωμένο/φοιτητικό 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 75’ χωρίς διάλειμμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης