Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ με τίτλο «Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο» διοργανώνεται την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Παλαί του Γαλατσίου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Θεατρική Ομάδα Κανέλας AMKE, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου.

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους είναι, η διαδραστική και δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» από τον αγαπημένο, δημοφιλή ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, να μην υπάρχουν παιδιά που πεινούν ή δεν έχουν πόσιμο νερό στον κόσμο. Μαζί με μια νεράϊδα και τη βοηθό της, η γιαγιά Παραμυθού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συνασπίζονται, κινητοποιούνται, φορούν ποδιές μαγειρικής από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας!

Με αφορμή τη θεματολογία του παραμυθιού εκπρόσωποι μεταναστευτικών Κοινοτήτων από δέκα χώρες, θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις από τις χώρες καταγωγής τους.

Η Αφρικανική Πολιτιστική ομάδα ANASA θα πάρει μέρος με Αφρικανικά παραμύθια και διαδραστικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεγάλο Bazaar. Θα υπάρχουν περίπτερα με τοπικές γεύσεις και σουβενίρ από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και αυτές είναι:

Ελλάδα (Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι)
Αίγυπτος (Μέλη της Αιγυπτιακής κοινότητας),
Αιθιοπία (Αιθιοπικό Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο”Αιθίοψ” ),
Αρμενία (Κυανούς Σταυρός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμασκαΐν),
Αλβανία (Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων),
Αφγανιστάν, (Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων)
Γεωργία (Πολιτιστικό Κέντρο “Καύκασος”),
Κύπρος, ( Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος “Ενάλια Γη”, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων).
Κωνσταντινοπολίτες, Επιτροπή Αστικής Σχολής Ταταούλων Κωνσταντινούπολης
Ουκρανία (Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομίας – Τρεμπίτα),
Παλαιστίνη (Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Αθήνα),
Συρία (Στέγη Σύρων).

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και οι Γιατροί του Κόσμου με δικό τους περίπτερο, αλλά και με γιατρούς που θα βρίσκονται σε επιφυλακή, στα ιατρεία του σταδίου.

Παράλληλα, μουσικά και χορευτικά σχήματα από κοινότητες μεταναστών αλλά και από περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα μέρη τους.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA θα συμμετάσχει με Αφρικανικά παραμύθια και με παιχνίδια από την Αφρική και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ «Γιαγιάδες εν δράσει- Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο» έχει ήδη εξασφαλίσει τη χορηγία επικοινωνίας της τηλεόρασης της ΕΡΤ
και των ραδιοφωνικών της Προγραμμάτων Δεύτερο πρόγραμμα και ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης