Η Θεατρική Ομάδα Νέων «Άγ. Πορφύριος ο Μίμος» παρουσιάζει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Ιωάννη Νικόλτσιου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 26, 27 Μαΐου και ώρα 21.00΄ στο θέατρο του Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού κέντρου «Προκόπειο» (Καραμαούνα 29, Καλαμαριά) και στις 9,10 Ιουνίου και ώρα 21.00΄ στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7- 9, Καλαμαριά).

Αντί εισόδου οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Καλαμαριάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ζωή στη μικρή πόλη έχει αναστατωθεί από την έλευση μιας παράξενης οικογένειας. Οι αλλόκοτες συνήθειες της έχουν κινήσει την περιέργεια των κατοίκων. Το μυστήριο γύρω από αυτήν έχει εγείρει ερωτήματα που ζητούν αγωνιωδώς απαντήσεις. Ποια είναι η πραγματική σύζυγος του κ. Πόντζα; Μήπως η κόρη της κ.Φρόλας έχει πεθάνει; Πού κρύβεται λοιπόν η αλήθεια; Και μέχρι που θα έφταναν για να την ανακαλύψουν οι ήρωες μας;

Λίγα λόγια για την Ομάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεατρική μας ομάδα «Άγιος Πορφύριος, Ο Μίμος» συγκροτήθηκε το 2005 αρχικά από νέους της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς. Σύντομα όμως η δημιουργική της εμβέλεια επεκτάθηκε και εκτός των συνόρων της και εδώ και πολύ καιρό αγκαλιάζει νέους από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να την πλαισιώσουν. Για έντεκα συναπτά έτη πορεύτηκε ως Θεατρική Ομάδα «Άγιος Παντελεήμων» και το 2016 ανέλαβε τα σκήπτρα της επίσημης Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς με το όνομα «Άγιος Πορφύριος, Ο Μίμος».

Όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη της Ομάδας μας εργάζονται ακάματα με αστείρευτη αγάπη και παραδειγματική αφοσίωση στο θέατρο και την εν γένει καλλιτεχνική δημιουργία προκειμένου να ανεβάσουν παραστάσεις που πέρα από την προσωρινή τέρψη, θα αναμοχλεύσουν τον κριτικό προβληματισμό και θα εγείρουν υπαρξιακά ερωτήματα, αγγίζοντας τις εσώτερες ψυχικές και συναισθηματικές χορδές των θεατών. Εάν κρίνουμε δε από τη θερμότατη ανταπόκριση του κοινού, αισθανόμαστε ότι έως σήμερα έχουμε προσεγγίσει τον στόχο μας και αυτό αποτελεί υψίστη ηθική δικαίωσή μας, για την οποία επιθυμούμε και από αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς. Η αποδοχή αυτή μας συγκινεί και μας προτρέπει να ανεβάζουμε κάθε φορά τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης