Στο πλαίσιο της πρότυπης διατροφικής εκπαίδευσης, σημείο αναφοράς και για τις δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ξεκίνησε στην Αθήνα μια μοναδική θεατρική παράσταση, με σκοπό τη ψυχαγωγία και συνάμα την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο μείζον θέμα της παιδικής παχυσαρκίας.

Η παράσταση παίζεται στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ (Στοά Χατζηχρήστου) κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. και Κυριακή στις 11 π.μ. και 3 μ.μ. και έχει τίτλο «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ… ΓΕΥΜΑΤΩΝ». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύγχρονο παραμύθι που χρησιμοποιεί το όνειρο, το χιούμορ και τη δράση, για να θίξει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο έχει ως πρωταγωνίστρια την Αλίκη, ένα σύγχρονο παιδί που ζει σ’ ένα διαμέρισμα μιας απρόσωπης μεγαλούπολης μαζί με τους γονείς του. Η συνεχής απουσία τους κάνει την Αλίκη ένα παιδί μοναχικό, κακομαθημένο, χωρίς φίλους, που περνάει την ώρα του τρώγοντας μπροστά στην τηλεόραση.

Μια μέρα η Αλίκη κερδίζει τον διαγωνισμό τηλεθέασης και της δίνεται η ευκαιρία να γίνει πρόσωπο της τηλεόρασης. Και η περιπέτεια ξεκινά!

Τα κείμενα είναι της Βίκυς Θαλασσινού, ενώ το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους. Πάρτε, λοιπόν, το παιδί σας και πηγαίνετε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης