Εδώ και 33 χρόνια λειτουργεί η Θεατρική Σκηνή της Βάσως, στο Νέο Ηράκλειο. Η παράσταση που παρακολούθησα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ν. Ηρακλείου, το βράδυ του Σαββάτου ήταν με μία λέξη εξαιρετική.

Η ομάδα των ερασιτεχνών ηθοποιών υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, δεν είχε να ζηλέψει κάτι από τους φτασμένους επαγγελματίες, ερμηνεύοντας το έργο του Μανώλη Κορρέ «Οίκος Ευγηρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ανεπιφύλακτα προτείνω το επόμενο Σάββατο 28 ή την Κυριακή 29 Μαΐου, να παρακολουθήσετε την επανάληψη της παράστασης ή όσοι δεν μπορέσουν υπάρχει η ευκαιρία της προγραμματισμένης επανάληψης στις 3 και 4 Ιουνίου – στις 20.30.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«To έργο του Μανώλη Κορρέ, «Οίκος Ευγηρίας η ευτυχισμένη Δύσις», μας έκανε δουλεύοντάς το να αναρωτιόμαστε: Είναι κωμωδία, δράμα, ρεπορτάζ, αντιρεπορτάζ, σάτιρα ή καταγγελία;». Γράφει στο σημείωμα που περιέχει το πρόγραμμα η Βάσω Μπελίτση.

Γράφει ακόμη η Βάσω Μπελίτση:

«…κι αν διαρκώς επαναλαμβάνουμε πως διαλέξαμε το θέατρο για να αντισταθούμε στη φθορά και τη διάλυση που την εισπράττουμε όλοι μας καθημερινά από τα γύρω μας πράγματα, είναι επειδή δεν παύει να είναι ΑΥΤΗ η αλήθεια για μας…

Αν τύχει και παρακολουθήσετε την παράσταση θα καταλάβετε τον ενθουσιασμό μου για την σκηνοθεσία και την ερμηνεία των ηθοποιών που καταχειροκροτήθηκαν.

Η Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, είναι σκηνοθέτις- ηθοποιός γεννημένη στην Κομοτηνή.

Με ιδιαίτερη αγάπη στο θέατρο, σπούδασε, σκηνοθεσία (Σχολή Σταυράκου), όσο και θεατρολογία (Εθνικό Θέατρο), ενώ παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής δίπλα στον Βασίλη Διαμαντόπουλο.
Το 1978 ίδρυσε το θέατρο των εργαζομένων του ΟΤΕ, που λειτουργεί ως σήμερα. Ίδρυσε επίσης το θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» στην Άρτα που επίσης λειτουργεί ως σήμερα.
Το 1985 δημιούργησε τη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νέου Ηρακλείου δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες της να συμμετάσχουν στη διαδικασία του «θεατρικού γίγνεσθαι», είτε ως συντελεστές είτε ως θεατές.

Παράλληλα οργανώνει κάθε χρόνο μαθήματα υποκριτικής και ορθοφωνίας.

Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης