Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2016 του Δήμου Δράμας, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου πραγματοποίησε στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Εψές ήμουν στους Ουρανούς».

Περισσότεροι από 120 χορευτές (μικροί και μεγάλοι), χορωδοί, ηθοποιοί και παρουσιαστές ταξίδεψαν στους ουρανούς το κοινό της Δράμας που γέμισε κάθε σημείο του θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών παρουσιάστηκαν οι πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά που είναι διάχυτα στην ελληνική παράδοση. Με έντονα στοιχεία από αρχαίο δράμα, εμφανίστηκαν οι πτυχές της ελληνικής παράδοσης.

Ο στόχος ήταν να μην ξεχαστούν οι ρίζες μας και να μαθαίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας την ιστορία της περήφανης φυλής μας, γιατί πίσω από όλο αυτό το μαύρο σκηνικό της δύσκολης χρονικής περιόδου που ζούμε, μέσω της παράδοσης θα καταφέρουν να φανούν οι αχτίδες του φωτός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεωργία Χειράκη, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, εκπρόσωποι του λαού και των αρχών και εκπρόσωποι πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ μέρους του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εμπνευστή και παρουσιαστή της εκδήλωσης, κ. Γεώργιο Τσακμάκη, τη χοροδιδάσκαλο-υπεύθυνη των παιδικών τμημάτων, κ. Μαρία- Καλλιρρόη Κουγιουμτζή, τη μαέστρο-υπεύθυνη της Χορωδίας, κ Νόπη Παχατουρίδου, τη σκηνοθέτη-υπεύθυνη του τμήματος Θεάτρου του Συλλόγου, κ. Νικολέτα Μεταξά, και τον υπεύθυνο του αντρικού τμήματος, κ. Βασίλη Σωτηριάδη, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσεφέραν τα μέγιστα για την άρτια πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στο Δήμο Δράμας, στη ΔΕΚΠΟΤΑ, στο Φυτώριο «Τρίμης», στον Ιωάννη Κούκουρα, στους Συλλόγους της Χωριστής και του Δοξάτου, στον Θρακομικρασιατικό Σύλλογο Προσοτσάνης και στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» που παραχώρησαν δωρεάν μερικές από τις παραδοσιακές φορεσιές. Επιπλέον, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές, χορωδούς και ηθοποιούς του Συλλόγου.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι κρατώντας ζωντανές τις αξίες που μας στηρίζουν σαν λαό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης