Ο «Μάκβεθ» που αποτελεί μια από τις συναρπαστικές όπερες του Τζουζέππε Βέρντι, όπως έχει ανακοινωθεί θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγή όπερας που αναμένεται να παρουσιαστεί στη δοκιμαστική περίοδο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και συγκεκριμένα στην Κεντρική Σκηνή – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στις 23, 25, 27, 29 Απριλίου και 3 Μαΐου 2017.

Η όπερα έχει βασιστεί στην ομότιτλη «καταραμένη» τραγωδία του Σαίξπηρ και με την έντονα δραματική της μουσική προσφέρει σπάνια ψυχογραφήματα των βασικών της πρωταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα στοιχεία για την υπόθεση:

Ταξιδεύει τους θεατές στη Σκωτία και προβάλει καρέ- καρέ την αναρρίχηση του στρατηγού Μάκβεθ στο θρόνο της αφού φονεύσει το βασιλιά Ντάνκαν και το στρατηγό Μπάνκο.

Συνεργός αλλά την ίδια στιγμή και υποκινητής των εγκληματικών ενεργειών είναι η σύζυγος του η οποία, όμως, τελικά αυτοκτονεί καθώς την βαραίνουν οι τύψεις. Τότε ο Μάκβεθ εκτελείται από τον ευγενή Μακντάφ που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Μάλκολμ, γιου του Ντάνκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρόλο του Μάκβεθ, στην παραγωγή, ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ, όπως, μεταξύ άλλων, η Όπερα των Παρισίων, η Opéra Comique του Παρισιού, η Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Glyndebourne festival της Αγγλίας, το Θέατρο La Monnaie των Βρυξελλών και η Όπερα της Φρανκφούρτης.

Τη σύζυγό του, Λαίδη Μάκβεθ, ερμηνεύει η Δήμητρα Θεοδοσίου, που διαπρέψει ως σπουδαία ερμηνεύτρια του βερντιανού ρεπερτορίου σε θέατρα από το Μιλάνο έως τη Ζυρίχη αλλά και από το Λονδίνο έως την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.

Τους δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Πέτρος Μαγουλάς, Αντωνία Καλογήρου, Δημήτρης Πακσόγλου, Φίλιππος Δελλατόλας, Παύλος Σαμψάκης, Χρήστος Αμβράζης, Παύλος Μαρόπουλος, Βάσω Πετρόγιαννη, Φύλλη Γεωργιάδου, καθώς και μέλη του Μπαλέτου της.

Πληροφορίες για την παράσταση:

Παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ημερομηνίες: 23, 25, 27, 29 Απριλίου & 3 Μαΐου 2017
Ώρα έναρξης: 20.00
Είναι στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια και την πρόσβαση στο χώρο, επισκεφθείτε τα nationalopera.gr και snfcc.org

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης