Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη, ο Λόρκα θα συναντήσει τον Σαίξπηρ!

Πρωταγωνιστές της συνάντησης αυτής είναι 81 μικροί οδοιπόροι της γνώσης και της τέχνης που διένυσαν με τη δύναμη της παιδικής τους αθωότητας ένα μεγάλο ταξίδι στα ανθρώπινα συναισθήματα. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην αγάπη, στη διαφορετικότητα, την ανθρωπιά, τη χαμένη φυσική ζωή
Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση στην οποία το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ συναντά τα «Μάγια της Πεταλούδας» του Λόρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαθητές από την Α΄ Δημοτικού έως και την Α΄ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων« ο Πλάτων» αναδεικνύουν τη συνομιλία ανάμεσα στους δύο κορυφαίους δραματουργούς με μία ενιαία θεατρική παράσταση διανθισμένη με τα καλύτερα υλικά των ταλέντων που έχουν καλλιεργήσει μέσα στο σχολείο τους, με χορό, τραγούδι, βιολιά, φλογέρες, κρουστά και πλήκτρα!

Ο ίδιος χώρος από τις 10π.μ. έως τις 16.30μ.μ θα είναι πλημμυρισμένος από χρώματα με περισσότερες από 100 εικαστικές δημιουργίες των μαθητών που αφηγούνται την έμπνευση τους για τη συνάντηση του Λόρκα με τον Σαίξπηρ.

Το « Όνειρο της καλοκαιρινής νύχτας » γράφτηκε και παίχτηκε για να «λαμπρύνει, να υμνήσει, κάποιους πριγκιπικούς γάμους» τον χειμώνα του 1595 – 96. Για την παράσταση αυτή ο Σαίξπηρ χρησιμοποίησε παιδιά. Τα έκανε βασιλιάδες και μαστόρους και ξωτικά και ηθοποιούς.
Και σήμερα, παιδιά μεταμορφώνονται, μεταμφιέζονται, δολοπλοκούν, διασκεδάζουν. Παιδιά, που όμως μεγαλώνουν και γίνονται έφηβοι. Και τότε σοβαρεύουν, μελαγχολούν, κλείνονται, υπερβάλλουν, αναζητούν το άπιαστο, όπως και ο Σκαθαράκος στα« Μάγια της Πεταλούδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως παιδιά παίζουμε με τη ζωή και τα μυστήριά της. Ως έφηβοι την παίρνουμε πιο σοβαρά και απογοητευόμαστε. Αυτό το ταξίδι αποτυπώνεται στην παράσταση μας. Το ταξίδι από το αέρινο στο γήινο, από την ξεγνοιασιά στη συνειδητοποίηση, από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση», λένε οι ίδιοι οι μαθητές.

«Η αισθητική αγωγή και εν γένει η καλλιτεχνική παιδεία είναι ένα διαρκές ζητούμενο για το σχολείο μας που έκλεισε εφέτος 10 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος International Βaccalaureate και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δίπλα λοιπόν στην κλασική παιδεία, τη σύγχρονη αγωγή και την επίκαιρη τεχνολογία, συμπορεύονται όλες οι μορφές τέχνης και δημιουργικής έκφρασης που αναδεικνύουν τον Πλάτωνα σε ένα ανοιχτό δημιουργικό σχολείο με εθνικό αλλά και διεθνή προσανατολισμό», αναφέρει ο Γιώργος Αποστόλου, Διευθυντής τμήματος Πολιτιστικών προγραμμάτων των εκπαιδευτηρίων «ο Πλάτων .»

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης