Συναυλίες, χορός και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Στο τέλος της ζωής του, ο Οιδίποδας καταφεύγει στο ιερό της Αθηνάς στον Κολωνό. Κι ενώ ο χορός τον διώχνει, ο βασιλιάς Θησέας τού δίνει χάρη και του επιτρέπει να μείνει, τόσο επειδή είναι ικέτης, όσο και επειδή ο ξένος υπόσχεται να ανταποδώσει το καλό αν τον αφήσουν να πεθάνει εκεί. Ο Κρέοντας καταφθάνει από τη Θήβα για να πάρει μαζί του τον Οιδίποδα, συναντά όμως την αντίσταση των Αθηναίων και του Θησέα. Στην Αθήνα καταφθάνει και ο Πολυνείκης, που ζητά από τον πατέρα του να πάρει το μέρος του στη διαμάχη με τον Ετεοκλή, ώστε εκείνος να επικρατήσει. Κι ενώ ο Οιδίποδας καταριέται τους δύο γιους του, ξεσπάει ο κεραυνός του Δία που δηλώνει πως το τέλος του έφτασε. Ο Οιδίποδας προχωρά μαζί με τον Θησέα προς τον τόπο της ταφής του ευλογώντας την Αθήνα και τον Θησέα για το δώρο της φιλοξενίας που του χάρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γιάννης Κόκκος
Μετάφραση στα ιταλικά: Federico Condello
Συνεργαζόμενος σκηνοθέτης: Alfio Scuderi
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Annick Blancard
Βοηθός σκηνοθέτη: Stephan Grögler
Μουσική: Αλέξανδρος Μαρκέας
Κοστούμια: Paola Mariani
Φωτισμοί: Giuseppe Di Iorio

Ερμηνεύουν: Massimo De Francovich (Οιδίποδας), Sebastiano Lo Monaco (Θησέας), Roberta Caronia (Αντιγόνη), Stefano Santospago (Κρέοντας), Fabrizio Falco (Πολυνείκης), Eleonora De Luca (Ισμήνη), Danilo Nigrelli (Άγγελος), Sergio Mancinelli (Ξένος), Davide Sbrogiò (Κορυφαίος)
Χορός γερόντων: Massimo Cimaglia, Francesco Di Lorenzo , Lorenzo Falletti, Eugenio Santovito, Carlo Vitiello, La Vecchia Tatu

Χορός νέων: Tommaso Garrè, Salvatore Ventura, Emanuele Carlino, Federico Mosca, Danilo Carciolo
Χορός στρατιωτών: Alessandro Accardi, Mauro Cappello, Antonino Cicero Santaelena, Alessandro di Feliciantonio, Giacomo Lisoni, Andrea Maiorca, Riccardo Rizzo, William Caruso, Roberto Mulia, Salvatore Pappalardo, Stefano Pavone.

Χορός γυναικών: Guilia Oliva, Chiara Ciancola, Vittoria Scuderi, Maria Chiara Pellitteri, Miriam Scala, Greta D’ Antonio, Noemi Scaffidi, Silvia Trigona, Guilia Messina, Silvia Messina, Federica Gurrieri, Adele di Bella, Alba Sofia Vella, Guilia Antille, Gabriella Zito
Γριές: Lucia Imprescia, Lisi Giusi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σε συνεργασία με τo INDA (Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών)

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Ταυτόχρονα με την παράσταση θα πραγματοποιηθεί το “Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο”.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

17 Αυγούστου 2018 Παρασκευή 21:00
18 Αυγούστου 2018 Σάββατο 21:00
17 Αυγούστου 2018 – 18 Αυγούστου 2018
Εισιτήρια
Από 6,4€ έως 45€



Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Λουτράκι σε ένα μεγάλο πάρτι

Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής Μαραβέγιας αγαπά πολύ ερμηνευμένα με τον μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των μουσικών της μπάντας του: Νίκου Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελου Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2018.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων των πυρκαγιών.
Γυμνάσιο Λουτρακίου
Τέρμα Δεξαμενής Τηλέφωνο: 2744063170

17 Αυγούστου 2018
21:30
Εισιτήρια

Εισιτήριο: 13€ προπώληση, 15€ ταμείο


«Από την Κούβα με αγάπη»

Το συγκρότημα του Κουβανού ερμηνευτή Ερνάντο Ρεϊνάλντες, σε μια βραδιά γεμάτη με τη μουσική παράδοση της Κούβας και με κλασικούς χορευτικούς ρυθμούς της Λατινική Αμερικής.

Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Δημοτική Πλαζ Αυλακίου

Λεωφόρος Αυλακίου

17 Αυγούστου 2018
21:00
Είσοδος ελεύθερη.

«Η νεράιδα του φεγγαριού» στη Νέα Μάκρη

Μια ονειρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, με τη Σάρα Εσκενάζη, βασισμένη σε ένα θρύλο της Ιαπωνίας.

Μια νύχτα με πανσέληνο η όμορφη νεράιδα του φεγγαριού κοίταξε κάτω στη γη και είδε το φτωχό γέρο-Τακιτόρι να είναι απογοητευμένος από τη ζωή του. Τον λυπήθηκε και του έστειλε όνειρα τόσο γλυκά που ο γέρος ξαναβρήκε τη χαρά και την αισιοδοξία του. Αλλά ο μεγάλος Άρχοντας του Φεγγαριού θύμωσε με τη νεράιδα και την καταδίκασε να ξαναγεννηθεί σαν άνθρωπος. Στην καινούργια της ζωή η μικρή Φεγγαρένια θα αντιμετωπίσει τις πίκρες και τις δυσκολίες των ανθρώπων, την πλεονεξία του πλούσιου εμπόρου, την ανοησία του πρίγκηπα, αλλά και την αγάπη του γερο-Τακιτόρι και του γενναίου Σαμουράι Οκινόι. Ο ατρόμητος Σαμουράι για χάρη της θα νικήσει τον ανθρωποφάγο της πράσινης κοιλάδας, το μάγο της αναβροχιάς και τον τρομερό δράκο Τέγκου και ύστερα από πολλές περιπέτειες θα φέρει στην αγαπημένη του Φεγγαρένια τα τρία δώρα που φέρνουν την πραγματική ευτυχία. Ποια είναι αυτά;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική σύνθεση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Γιάννης Καλατζόπουλος – Γιώργος Πόπορης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Πετρίδου

Πρωταγωνιστούν:

Σάρα Εσκενάζη, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμίτσης, Σαββίνα Πετρίδου, Θωμάς Κοτζαμάνης, Γιάννης Απέργης, Τάσος Τσώνης, Βασίλης Παπαστάθης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαραθώνα 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης