Το πολυβραβευμένο έργο του John Buchan, «Τα 39 Σκαλοπάτια», που παίζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο, έρχεται στο θέατρο Πόλη, από τις 16 Οκτωβρίου, με τους Σπύρο Σπαντίδα, Χάρη Σώζο, Φώτη Κέπελη και Μάρα Δαρμουσλή.

Ένας μοναχικός γοητευτικός άνδρας κατηγορείται κατά λάθος για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Στην απελπιστική του προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητα του ξεκινάει ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό με σπαρταριστές αστείες κωμικές καταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού, με μια τετράδα ηθοποιών, που εναλλάσσονται σε 139 ρόλους, με σκηνική δραστηριότητα και αυτοσχεδιασμούς που κάνουν ολοφάνερο ότι ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο.

Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές, όπου στον ίδιο σκηνικό χώρο δημιουργούνται ανατροπές και η σκηνή μετατρέπεται και μεταβάλλεται από υπαίθριο χώρο σε εσωτερικό θεάτρου, σε δωμάτιο, σε δρόμο, σε τρένο, σταθμό τρένου, στέγη βαγονιών, γέφυρες, ποτάμια, βάλτοι, θάλασσες, βουνά, αεροπλάνα, κλπ. Δημιουργείται, έτσι, μια ποιητική σκηνική εικόνα, όπου ο θεατής αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση ανέβηκε στην Ελλάδα, με τεράστια επιτυχία στο θέατρο Κνωσός πριν από περίπου δέκα χρόνια σε σκηνοθεσία του Κωστή Τσώνου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Θεατρική μεταφορά: Patrick Barlow
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Κωστής Τσώνος
Βοηθός Σκηνοθέτη Εβελίνα Κυπραίου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Σπύρος Σπαντίδας
Χάρης Σώζος
Φώτης Κέπελης
Μάρα Δαρμουσλή

Διάρκεια παράστασης: 110′ Λεπτά με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα στις 19:00 & Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 Ευρώ, Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου 12 Ευρώ, Φοιτητικό – Παιδικό – ΑΜΕΑ – Ανέργων 10 Ευρώ.
Προπώληση: www.viva.gr Από 8 Ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης