Στο Κωνσταντινουπολίτικο Θέατρο, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι με κεντρικό ομιλητή τον ηθοποιό, θεατρικό δημιουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η «Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την προβολή στη Γαλλία, καλλιτεχνών, διανοουμένων και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη των θεατρικών κειμένων και δρώμενων, καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με την κοινωνία από τον 17ο αιώνα έως σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, με ιδιαίτερες αναφορές στην αρχαία εποχή, στην εποχή του Βυζαντίου και στην περίοδο του γαλλικού Διαφωτισμού. Στη συνέχεια, ο δημιουργός ερμήνευσε αποσπάσματα από τα έργα «ο Φιάκας» του Μισιτζή και «ο Χαρτοπαίκτης» του Χουρμούζη.

Τα θεατρικά αποσπάσματα και τη διάλεξη του κ. Σκουρολιάκου, απέδωσε στα γαλλικά – για τους γαλλόφωνους προσκεκλημένους- η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αναστασία Πολίτη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία Ιωάννης Μιλτιάδης Νικολαΐδης, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντίνα Πανέτη και ο διευθύνων του προξενικού Γραφείου της πρεσβείας Δημήτρης Ψιάχας. Συμμετείχε επίσης, η Αγγλίδα ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζούλι Γουόρντ, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης