Η παράσταση που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς για 3η χρονιά, αποτελεί θεατρική προσαρμογή του πιο αισιόδοξου και φωτεινού έργου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασική ακρίβεια τη σκέψη του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ένας ονειρικός μονόλογος με τον Δημήτριο Βερύκιο επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάκη Χρυσικάκου χρησιμοποιώντας την κορυφαία μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση θα περιοδεύσει στην Κρήτη τον Ιούλιο, με τέσσερις στάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις Αρχάνες, στο ΄Θερινο Σινεμά “Παραδεισος”

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στο Αρκαλοχώρι , στο Ανοικτό Δημ Θέατρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σάββατο 22 Ιουλίου στο Βενεράτο, στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου

όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.30

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

Τo «Όνειρο ενός γελοίου» ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2014 στο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας κι αμέσως μετά παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες (2015-2016), αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού, που την τίμησε γεμίζοντας ασφυκτικά όλες τις παραστάσεις στις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια..

Το κείμενο της παράστασης είναι θεατρική προσαρμογή από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστή έργων της ρωσικής λογοτεχνίας.

Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος

Σκηνοθεσία Τάκης Χρυσικάκος

Διάρκεια παράστασης: 70’

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης