Η Ελίνα Πανταλέων και η Μαρία Κωσταλά, απόφοιτες ψυχολογίας, ένωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να δημιουργήσουν τις «Cinematherapy Nights», ή αλλιώς «Βραδιές Ψυχολογίας και Κινηματογράφου».

Τι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις βραδιές; Με αφορμή μία ταινία ή σκηνές από διάφορες ταινίες, επακολουθεί συζήτηση σχετικά με τις εμπειρίες και συναισθήματά που τους ανακινήθηκαν. Ο σκοπός των συναντήσεων είναι θεραπευτικός και ψυχο-εκπαιδευτικός. Η Ελίνα και η Μαρία, ως ψυχολόγοι, συντονίζουνε τη συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούνε να δώσουν «τροφή για σκέψη» και διάφορες συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητα. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια «τυπική» διάλεξη πάνω στο θέμα, αλλά για μία διαδραστική εμπειρία όπου όλοι εμπλέκονται, προβληματίζονται και ανταλλάσουν απόψεις και βιώματα. Φυσικά, τηρούνται οι βασικές αρχές της ομαδικής θεραπείας, όπως το απόρρητο και ο σεβασμός της διαφορετικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά είναι στο χέρι του καθενός το τι θα αποκομίσει από τα «Cinematherapy Nights». Άλλοι μπορεί να επιθυμούν να δουλέψουν προσωπικά τους θέματα, άλλοι ίσως θέλουν να κοινωνικοποιηθούν γνωρίζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους, άλλοι μπορεί να αναζητούν έμπνευση και τροφή για σκέψη, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι απλώς να ψάχνουν τη ζεστασιά που προσφέρει μία συζήτηση, όπου όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές.

Κάθε βραδιά έχει διαφορετικό θεματικό άξονα και ο στόχος είναι να καλυφθεί μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων που προβληματίζει το μέσο άνθρωπο όπως: η συντροφικότητα, η μοίρα και το πεπρωμένο, η οικονομική κρίση, η απιστία, οι αναμνήσεις, ο χωρισμός και ο φόβος της δέσμευσης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των Cinematherapy Nights για τον μήνα Μάιο είναι το εξης:
Τετάρτη 02/05: “Θετική Ψυχολογία στην καθημερινότητα!”
Τετάρτη 09/05: “Ζήλια μου…”
Τετάρτη 16/05: “Πώς να ανατρέψω τη στασιμότητα;”
Τετάρτη 23/05: “Είναι η μάχη των φύλων ένα κλισέ;”
Τετάρτη 30/05: “Κεφάλαιο Σεξ”

Για πληροφορίες σχετικά με τις «Cinematherapy Nights», μπορείτε να γίνετε μέλος στο group τους στο facebook ή να επικοινωνήσετε κατευθείαν με την Ελίνα Πανταλέων και τη Μαρία Κωσταλά στο email: cinematherapynights@gmail.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελίνα Πανταλέων είναι αδειούχος ψυχολόγος, απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Manchester Metropolitan University.  Εκπαιδεύεται στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται εθελοντικά στη Συμβουλευτική Γραμμή «Μαζί για το παιδί» και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. E-mail: elinapantaleon@gmail.com


Η Μαρία Κωσταλά είναι αδειούχος ψυχολόγος, απόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Κλινική Ψυχολογία του Swansea University. Συνεργάζεται με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγυής του Δήμου Βριλησσίων και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Βριλήσσια. E-mail: mariakostala@hotmail.com Site: www.vrilissiapsychology.com

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης