Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), αφιέρωμα στον ποιητή Μάρκο Μέσκο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Οι συγγραφείς της πόλης μας», που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το συνολικό έργο του Μάρκου Μέσκου θα μιλήσουν η Ιωάννα Ναούμ και ο Μιχάλης Μπακογιάννης, ενώ ποιήματά του θα διαβάσει ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Κολοβός.
Παράλληλα στο φουαγιέ της αίθουσας θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων του ποιητή.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Κα Χ. Κουτρολίκου, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, τηλ. 2310 374807, E-mail: c.koutrolikou@thessaloniki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Μάρκου Μέσκου

Ο Μάρκος Μέσκος γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1935. Τα πρώτα του ποιήματα τα έγραψε το 1952. Το 1957, το όνομά του συνδέθηκε με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Μαρτυρίες». Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Από το 1965 έως το 1980 έζησε στην Αθήνα. Το 1968 αποφοίτησε από το Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Σχολής Δοξιάδη Αθηνών. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως γραφίστας σε διαφημιστικά γραφεία και ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1981 είναι εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ποίησης του περιοδικού «Διαβάζω» και με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του ποιητικού του έργου.

Πληροφορίες: Κα Χ. Κουτρολίκου, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, τηλ. 2310 374807, E-mail: c.koutrolikou@thessaloniki.gr.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης