Μπάμπης Πετράκης

Το Delphi Bank 21ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία του με την δραματική ταινία εποχής «Μικρά Αγγλία», μια ιστορία βασισμένη στο μπεστ-σέλερ της συζύγου του καταξιωμένου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Delphi Bank 21ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία του με την μελοδραματική ταινία «Μικρά Αγγλία» του πολυβραβευμένου Παντελή Βούλγαρη, μια ταινία εποχής που ζωντανεύει ένα μυθιστόρημα ρομαντισμού, προδοσίας και απώλειας γραμμένο από την σύζυγο του Βούλγαρη, Ιωάννα Καρυστιάνη.

Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (που δημοσιεύτηκε στα Αγγλικά με τον τίτλο «The Jasmine Island») έλαβε το βραβείο Ελληνικού Εθνικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για την παρουσίαση από την Καρυστιάνη της δύσκολης ζωής των ναυτικών οικογενειών. Οι γυναίκες έμεναν πίσω να μεγαλώσουν μόνες τα παιδιά τους, με την σκέψη ότι οι σύζυγοί τους και οι γιοί τους δεν θα επιστρέψουν ποτέ σπίτι τους.

Η «Μικρά Αγγλία» αναφέρεται στην ιστορία δύο Ελληνίδων αδερφών οι οποίες ερωτεύτηκαν τον ίδιο ναυτικό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο στο νησί Άνδρος, κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο παραγωγός της δραματικής ταινίας «Μικρά Αγγλία» Γιάννης Ιακωβίτης και ο πρωταγωνιστής Ανδρέας Κωνσταντίνου είναι προσκαλεσμένοι των διοργανωτών και θα είναι παρόντες στην Πρεμιέρα του Ελληνικού Φεστιβάλ 2014 στο Σύδνεϋ στις 14 Οκτωβρίου και στην Μελβούρνη στις 15 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες το Σύδνεϋ και η Μελβούρνη θα φιλοξενήσουν τον Ελληνικό Κινηματογράφο και στο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνονται τραγωδίες Ελληνικών Οικογενειών, προσεκτικά διασκευασμένα δράματα και έντονα θρίλερ.

Η δραματική ταινία «Ξένια» του Πάνου Χ. Κούτρα, που έτυχε θερμής υποδοχής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και βραβεύτηκε με το Un Certain Regard, αναφέρεται στην ζωή ενός ομοφυλόφιλου εφήβου με επιδεικτικό τρόπο ζωής και του αδερφού του. Οι δυο τους συνταξιδεύουν για να συναντήσουν τον αποξενωμένο πλούσιο πατέρα τους, αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποφύγουν την απέλαση, για να συμμετάσχουν σε μία τηλεοπτική εκπομπή ανεύρεσης ταλέντων πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει να αποδράσουν από την πραγματικότητα της σύγχρονης ελληνικής ζωής.

Για τους λάτρεις του Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Γενιάς, η ταινία «Miss Violence» αναφέρεται στη σκοτεινή διαδρομή μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, κάνοντας μια έμμεση κριτική στην ελληνική κοινωνία. Έντεχνα κατασκευασμένη ταινία που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στην Βενετία, η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά , εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς καθώς οι θεατές ανακαλύπτουν τις σκοτεινές αιτίες που προκάλεσαν την αυτοκτονία ενός κοριτσιού.

Η δραματική ταινία «Στράτος, Το Μεγάλο Ψάρι» αναφέρεται στην διπλή ζωή ενός μεσήλικα που δουλεύει σε αρτοποιείο ενώ παράλληλα εκτελεί συμβόλαια θανάτου και δίνει όλα τα χρήματα στο αφεντικό του στην φυλακή για να τον βοηθήσει να οργανώσει την απόδρασή του θέλοντας να ξοφλήσει το χρέος του προς τον άνθρωπο που τον προστάτευε κατά την διάρκεια που ήταν στην φυλακή. Η τέταρτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη είναι μια μελέτη της ηθικής και της πνευματικής παρακμής μέσα από τα μάτια ενός μελαγχολικού πληρωμένου δολοφόνου στην εποχή της ύφεσης στην Ελλάδα.

Ως μέρος του Delphi Bank 21ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Ελληνο-Αυσταλιανό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αφιερωμένο στις διεθνείς Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και όχι μόνο. Οι σκηνοθέτες των ταινιών αυτών θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στις τοπικές και διεθνείς κατηγορίες.

Το ήδη διακεκριμένο μελόδραμα «Μικρά Αγγλία» θα κάνει την έναρξη του Delphi Bank 21ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Delphi Bank, στον Κινηματογράφο Palace μέσα σε ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων πάθους, χωρισμού και μοναξιάς.

Το πλήρες Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Εισιτήρια για την έναρξη θα πωλούνται στο www.palacecinemas.com.au ή τηλεφωνώντας στο (02) 9564 5620 για το Σύδνεϋ και στο (03) 9827 7533 για την Μελβούρνη.

Προβολές:

Για το Σύδνεϋ από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο Palace Norton Street Leichhardt

Για τη Μελβούρνη από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο Palace Cinema Como

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης