«Τα φυσικά χαρακτηριστικά δεν μας καθορίζουν ως γυναίκες. Η δύναμή μας και ο χαρακτήρας μας. Αυτά μας κάνουν γυναίκες».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το «Αll Woman Project», μία καμπάνια που «τρέχει» κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και στοχεύει στην καλύτερη ζωή των κοριτσιών και των γυναικών παγκοσμίως προβάλλοντας μια αληθινή, όμορφη, θετική και μη ρετουσαρισμένη εικόνα των γυναικών μέσα από φωτογραφίας και βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το All Woman Project είναι έμπνευση της Γαλλίδας μοντέλου και μπλόγκερ Κλεμαντίν Ντεζού η οποία έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα με πολύ αυστηρά στάνταρ για το πώς πρέπει να είναι το «τέλειο» σώμα. Έπρεπε να αλλάξει ήπειρο(!) για να καταλάβει ότι όταν μιλάμε για το γυναικείο σώμα δε χωράνε λέξεις όπως «στάνταρ» ή «πρότυπα».

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα, κάθε καλοκαίρι είναι η ώρα που πρέπει να φορέσει το μαγιό της και να βγει στην παραλία. Το ίδιο ισχύει και για μένα φυσικά. Από τα 10 μέχρι τα 22 μου χρόνια, ήμουν μονίμως σε δίαιτα. Προσπαθούσα πάντα να μοιάσω σε κάποια άλλη. Μέχρι που μετακόμισα στο Μαϊάμι. Εκεί, όλοι κυκλοφορούσαν με το μαγιό όλο το χρόνο και ανεξαρτήτως κιλών. Αυτό ήταν πολύ απελευθερωτικό γιατί με έκανε να καταλάβω ότι δεν είμαι τόσο διαφορετική ή «αφύσικη». Εκεί μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου χωρίς να ντρέπομαι γι’ αυτό», λέει η Ντεζού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιτευχθεί ο στόχος του All Woman Project στο κίνημα συμμετέχουν μοντέλα, fashion και fitness blogger καθώς και personal trainer. Όλες τους γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, κιλά, σωματότυπους και εθνικότητες που έχουν καταφέρει, με τη στάση τους, να καταρρίψουν τα στερεότυπα και να ξαναγράψουν τους κανόνες ομορφιάς με τους δικούς τους όρους.

Το κίνημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογία των κοριτσιών και για τον λόγο αυτό διοργανώνει εργαστήρια και διαλέξεις σε σχολεία για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

«Πιστεύουμε ότι τα κιλά, η ηλικία ή το χρώμα δεν μας περιορίζουν ως μοντέλα ή ως γυναίκες. Πιστεύουμε ότι όλοι οι σωματότυποι, οι ηλικίες και οι εθνότητες αξίζουν να εκπροσωπούνται στη μόδα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βοηθώντας τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται θετικά και σίγουρα για τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν ή από τα «ελαττώματα» που νομίζουν ότι έχουν. Μας αρέσει μια όμορφη γυναίκα χωρίς ρετούς!».

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης