Αύριο Τρίτη αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, έπειτα από έπειτα ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για ένα Μουσείο που ανακαινίστηκε, στα ευρωπαϊκά πρότυπα και η νέα παρουσίαση των εκθεμάτων του γίνεται με τη βοήθεια τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα Καραπαναγιώτου, ανέφερε ότι «το μουσείο έκλεισε το 2007. Πρώτα έγινε η κτιριολογική αναβάθμισή του στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και ακολούθησε από το 2011 κι έπειτα η επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής-μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ανοίγει λοιπόν τώρα γιατί και κτιριολογικά και μουσειολογικά είναι αναβαθμισμένο».

»Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν διαδραστικές τράπεζες, εικονικές περιηγήσεις και άλλα νέα συστήματα, που για πρώτη φορά εισήχθηκαν στην Ελλάδα για το έργο της επανέκθεσης του μουσείου της Τεγέας» τονίζει η κ. Καραπαναγιώτου και προσθέτει: «Δεν είναι ένα μεγάλο μουσείο, αλλά είναι πολύ προσεγμένο. Πριν λίγο καιρό, ήρθαν φοιτητές από την Αίγυπτο για μισή ώρα και κάθισαν 3 ώρες μέσα σε χώρο 250 τμ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης