Ξαναζωντανεύει ο θεσμός του «Βραβείου Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής» που είχε θεσπισθεί το 2003 για το έτος 2017 από το Μουσείο Φρυσίρα.

Ειδική εικαστική επιτροπή θα επιλέξει 15 από όσους καλλιτέχνες συμμετέχουν στον διαγωνισμό που προκηρύσσει. Εντός του 2017, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επιλαχόντες με πέντε δημιουργίες ο καθένας, ενώ οι δύο νικητές θα κερδίσουν δύο χρηματικά έπαθλα αξίας 3.000 ευρώ (έκαστος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές.

Οι όροι συμμετοχής

1. Όριο ηλικίας των συμμετεχόντων: έως 40 ετών
2. Απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών
3. Η συμμετοχή των διαγωνιζομένων θα γίνει μόνο με έργα ζωγραφικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μουσείου info@frissirasmuseum.com με θέμα Αίτηση-Βραβείο Φρυσίρα 2017.

Συνημμένα στην αίτηση πρέπει να περιλαμβάνονται:
– Αρχεία φωτογραφίας, υψηλής ανάλυσης (300dpi) έως 20 έργων τους
– Πλήρες Βιογραφικό
– Στοιχεία επικοινωνίας

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 31 Μαΐου 2016.

Διαδικασία επιλογής

Ειδική εικαστική επιτροπή θα επιλέξει από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, 15 καλλιτέχνες. Εντός του 2017, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο μουσείο Φρυσίρα, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επιλεχθέντες με πέντε έργα ο καθένας. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι τρεις με τέσσερις μήνες.

Το Μουσείο θα απονείμει δύο βραβεία, με το πέρας της έκθεσης:

 – Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί από την εικαστική επιτροπή του μουσείου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής.

 – Το δεύτερο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί από το κοινό, μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας. Οι όροι θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Μουσείο Φρυσίρα

Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2000 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Οι συλλογές του απαρτίζονται από έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και χαρακτικών Ευρωπαίων καλλιτεχνών μέσα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι τάσεις, τα πρόσωπα και η φιλοσοφία της ανθρωποκεντρικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής μετά το 1940.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης