Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου, η Συνέντευξη Τύπου για τις παραστάσεις του περίφημου Cirque du Soleil, το οποίο επιστρέφει στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την ανατρεπτική και τόσο διαφορετική παραγωγή του, το θρυλικό Quidam.

Δεκάδες δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην «Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων», για μια εφ όλης της ύλης παρουσίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Συνέντευξη Τύπου άνοιξε η Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας ΛΑΒΡΥΣ, κα Γεωργία Ηλιοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην «Ελληνική εμπειρία» των δύο τελευταίων ετών με τις παραστάσεις Alegría και Dralion, στον επετειακό χαρακτήρα της φετινής συγκυρίας λόγω συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του «Μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο» και τέλος στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα της φετινής παραγωγής του Quidam, που για πρώτη φορά αναφέρεται στην καθημερινή πραγματικότητα, στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Καναδός Πρέσβης κος Robert Peck που για τρίτη φορά βάζει υπό την αιγίδα του την εμφάνιση του Cirque du Soleil στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Quidam Jessica Leboeuf, καλωσόρισε και αυτή τους παρευρισκομένους στον μαγικό κόσμο του Cirque du Soleil, κάνοντας μια εισαγωγή για την ιστορία του και πως αυτή ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Μας θύμισε ότι το Cirque du Soleil επαναπροσδιόρισε τη διασκέδαση δημιουργώντας μια νέα μορφή τέχνης, η οποία συνδυάζει  ακροβατικά, street performance, ζωντανή μουσική και φανταστικά κοστούμια. Με 19 διαφορετικές παραγωγές οι οποίες παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο, το Cirque du Soleil έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με παραστάσεις που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα! Πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει μια παράσταση σε όλο τον κόσμο, ενώ οι παραγωγές έχουν επισκεφθεί πάνω από 300 πόλεις!

Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Quidam, Luc Quellette, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι αυτή τη χρονιά για πρώτη φορά, το Cirque du Soleil θα επισκεφθεί και τη Θεσσαλονίκη. Ανέλυσε τη σημασία του Quidam..ένα μοναδικό ταξίδι στην φαντασία ενός μικρού κοριτσιού, της μικρής Zoe, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι μεταφέρουν το κοινό σε μία μαγευτική χώρα με έντονα συναισθηματικό περιβάλλον, που υπόσχεται να ενθουσιάσει αλλά και να συγκινήσει όλους ανεξαιρέτως τους θεατές. Η λέξη Quidam σημαίνει στα Λατινικά « ταξιδιώτης χωρίς όνομα». Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το 1996 και έκτοτε την έχουν δει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές. Συμμετέχουν 45 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αθλητές οι οποίοι παρουσιάζουν 10 υπέροχα νούμερα τα οποία υπόσχονται ένα Cirque du Soleil όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ.

Μετά το τέλος των ομιλιών, παρουσιάστηκε  ζωντανά το act «Hand to Hand» ένα από τα πιο εντυπωσιακά νούμερα της παράστασης, αφού πρόκειται για μια σκηνή που αποθεώνει την πλαστικότητα και την αρμονία. Δύο δυνατοί και εύπλαστοι ακροβάτες – καλλιτέχνες, χωρίς να χάνουν ποτέ τους την επαφή, μετακινούνται αργά και σχεδόν ανεπαίσθητα, επιτυγχάνοντας απίστευτες στάσεις σε ένα νούμερο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί δίχως μια κορυφαία αίσθηση ισορροπίας και μυϊκού ελέγχου. Ένα νούμερο μαρτυρία, κατάθεση και ύμνος στην ικανότητα και τη φυσική ομορφιά του ανθρώπινου σώματος.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης