Το ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ της Μαίρης Βιδάλη, συνεχίζει στο Εργαστήρι του τις μελέτες και δημιουργίες του και για την καλλιτεχνική σαιζόν 2011-2012 πρόκειται να παρουσιάσει πέντε θεατρικές παραστάσεις, με ιδιαίτερο ύφος η κάθε μία που θα προσφέρει ικανοποίηση, ευχαρίστηση και τελικώς την κάθαρση στους θεατές.

Όπως έχει αναφέρει η Μαίρη Βιδάλη, “το Διάχρονο Θέατρο βρήκε επιτέλους την δική του θάλασσα. Εδώ θα βρείτε παλιούς, νέους και αγαπημένους σας καλλιτέχνες να μαθητεύουν κάθε χρόνο πάνω σε κλασικά κείμενα, παράλληλα να παρουσιάζουν άπαικτα ελληνικά έργα και κάθε χρόνο για τους μικρούς μας φίλους ένα παραμύθι με κούκλες. Το θέατρο είναι τρόπος ζωής και τούτο το Εργαστήρι ο τόπος που η ψυχή μας δεν θα γεράσει”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την περσινή επιτυχία και την ομόφωνη επιδοκιμασία των κριτικών για την Σπουδή 1 στον «Γλάρο» του Τσέχωφ, φέτος το ΔΙΑΧΡΟΝΟ συνεχίζει με την Σπουδή 2 Ερρίκος Ίψεν, επάνω στους «Βρικόλακες» και την «Κυρά της θάλασσας».

Οι «Βρικόλακες» δεν είναι μονάχα έργο βαθύτατα ανθρώπινο, αλλά όπως έχουν υποστηρίξει πολλοί, είναι το αριστούργημα του παγκόσμιου κοινωνικού θεάτρου. Εδώ τα φαντάσματα του παρελθόντος, καταστρέφουν τη ζωή της νέας γενιάς. Η ουσία του έργου κινείται μέσα σε καθαρά πνευματική ατμόσφαιρα.

Μετάφραση – διδασκαλία Τάσου Λέρτα, σκηνικά – κοστούμια Χάρη Σεπεντζή και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν οι ηθοποιοί:
σε διπλή διανομή Στράτος Τζώρτζογλου – Παύλος Ευαγγελόπουλος (Όσβαλτ),
Νίτα Παγώνη (κα Άλβιγκ), Βύρων Κολάσης (πάστορας Μάντερς),
Πάνος Νικολαϊδης (Έγκστραντ), Αλεξάνδρα Αποστολίδου (Ρεγγίνα).

Έναρξη: 24 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα (18:30) και Τρίτη (21:00)

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 20 €
Φοιτητικό: 15 €

Η μελέτη στον Ίψεν συνεχίζεται με την «Κυρά της θάλασσας» σε νέα μετάφραση από την Εύα Γεωργουσοπούλου, διδασκαλία Γιώργου Βούρου, σκηνικά – κοστούμια Χάρη Σεπεντζή, μουσική Τατιάνας Μανωλίδου και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

Η ηρωίδα του Ίψεν, εγκλωβισμένη σε έναν συμβατικό γάμο, αναζητά διέξοδο. Μοναδική ανακούφιση στο δράμα της αποτελεί η θάλασσα και η ξαφνική εμφάνιση ενός άνδρα από το παρελθόν. Οι θεατές παρακολουθούν την εξέλιξη μπροστά από ένα ρεαλιστικό υδάτινο τείχος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Βιδάλη, Βύρων Κολάσης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Τσιώμου, Γιώργος Γεωργίου, Μαρία Μαλούχου, Χρήστος Μαραθιάς, Ελένη Γιαλαμά.

Έναρξη: 16 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00 και Κυριακή 18:30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 20 €
Φοιτητικό: 15 €

Η μελέτη πάνω σε σύγχρονο ελληνικό άπαικτο έργο θα γίνει φέτος με την “Σπασμένη κούκλα” του Γιάννη Παπάζογλου.
Πρόκειται για ένα αλληγορικό θρίλερ σε διδασκαλία Γιώργου Γιαννακόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Ρούλας Αλευρά, μουσική επιμέλεια Βασίλη Γιαννακόπουλου και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κωτσάκης, Τζένη Οικονόμου, Ηλέκτρα Κομνηνίδου και Φάνια Κρεστενίδη (ακορντεόν)

Έναρξη: 26 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη 18:30 και Πέμπτη 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 €
Φοιτητικό: 10 €

Η “Μονομαχία Γυναικών” των Ευγένιου Σκριμπ και Ερνέστ Λεγκουβέ παρουσιάστηκε σε καλοκαιρινή περιοδεία και τώρα θα δοθεί σεμινάριο τριών εβδομάδων για τον Σκριμπ και την εποχή του, και θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Εργαστήρι του Διάχρονου σε μετάφραση – διδασκαλία Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, σκηνικά – κοστούμια Ρούλας Αλευρά και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

O συγγραφέας έδωσε ένα καλούπι θεατρικότητας στον ρομαντισμό και τελικά πάνω σ’ αυτόν πάτησαν συγγραφείς που καταπιάστηκαν με σοβαρά προβλήματα της εποχής τους όπως ο Ίψεν. Εδώ, έχουμε μια κωμωδία συνεχών ανατροπών με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Τσιώμου, Βίκυ Χατζή, Πέτρος Πέτρου και ο Βύρων Κολάσης

Έναρξη: 28 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00 και Κυριακή 18:30
μέχρι και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 20 €
Φοιτητικό: 15 €

Για τους μικρούς φίλους

Κάθε Κυριακή στις 12.30 θα γίνεται μύηση των μικρών φίλων (2,5 – 6 ετών) στο χώρο, με το κουκλοθεατρικό μιούζικαλ “Οι νέες περιπέτειες της Κοκκινοσκουφίτσας” της Ιρίνα Μπόικο με μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη. Το έργο μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή σαιζόν, συνεχίζει τις παραστάσεις του για 2η χρονιά.

Έναρξη: Κυριακή 16 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 10 €

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης