«Μη βιάζονται όσοι γράφουν. Όσο πιο πολύ μοχθούμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να δημιουργήσουμε κάτι αξιόλογο. Αλλά δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο με αναζωογονεί το διάβασμα νέων ελπιδοφόρων συγγραφέων και βιβλίων» λέει ο Βασίλης Βασιλικός, καθώς προετοιμάζεται για το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής που παραδίδει για δεύτερη χρονιά, στη σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη.
 
Ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας χαμογελάει γεμάτος ικανοποίηση για την επιτυχία των έξι από τους είκοσι σπουδαστές του της περσινής χρονιάς , οι οποίοι ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν βιβλία σε γνωστούς εκδοτικούς οίκους. «Πρέπει να πω ότι μου έφεραν κείμενα σχεδόν ολοκληρωμένα, έτοιμα κατά 60-70% θα έλεγα, κείμενα με έμπνευση και καλοδουλεμένα, που τα διάβαζα με μεγάλη ευχαρίστηση» σχολιάζει.
Όσο για τον υπεύθυνο της Ανοιχτής Τέχνης, συγγραφέα Αλέξανδρο Ασωνίτη, η περιπέτεια της συγγραφής «είναι ελκυστική, αλλά απαιτεί θυσίες και προσήλωση. Θα προσπαθήσουμε να πάμε το ίδιο καλά και εφέτος. Θα δούμε. Μόνο που εφέτος ο αριθμός για το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με τον Βασίλη Βασιλικό, που μας τιμάει με την παρουσία του, θα είναι περιορισμένος. Έχουμε μόνο 10 θέσεις για το σεμινάριο της Τετάρτης, το σεμινάριο του Σαββάτου είναι συμπληρωμένο. Ο κ. Βασιλικός είναι ευγενικός και ευπροσήγορος και θέλει να βοηθήσει, ώστε να παρουσιασθούν αξιοπρεπή κείμενα».

Το σεμινάριο του Βασίλη Βασιλικού θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου στην Ανοιχτή Τέχνη ( Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, στο Σύνταγμα). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 32 27 188 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anoixtitexni.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης