Ο Πίτερ Ντέιβις (Peter Davis) είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μάντσεστερ και η βάση του είναι το Ουίλμσλοου, στο Τσεσάιρ. Πριν γίνει επαγγελματίας καλλιτέχνης, εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής στη διαφήμιση και ως διευθυντής δημιουργικού για περισσότερα από 25 χρόνια.

Στη σειρά έργων του «Εθισμός στο τηλέφωνο», ο Ντέιβις απεικονίζει σαγηνεμένα πρόσωπα, κολλημένα στα κινητά τηλέφωνά τους. Ανθρώπους, τους οποίους βλέπουμε καθημερινά. Ίσως σ’ αυτά τα πρόσωπα να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας. «Τεχνολογίες, όπως το έξυπνο κινητό, οι οποίες διαποτίζουν τα πάντα, από τις οποίες παίρνουμε στιγμιαία πληροφορία, “συνδεδεμένη” ταυτότητα και εμπειρίες εδώ-και- τώρα, σε πραγματικό χρόνο, δεσπόζουν σήμερα στη ζωή μας. Η εμμονή μας με αυτό που συμβαίνει στο Facebook και το πάθος μας με το Instagram αλλάζουν θεμελιωδώς τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να βλέπεις τον καθένα καθηλωμένο μπροστά στη συσκευή του που λάμπει είναι σήμερα η πιο ευρέως διαδεδομένη πόζα στον πλανήτη. Ο ψηφιακός και διαμεσολαβημένος από τα social media κόσμος μας κυριαρχείται από χειραγωγημένες προσωπικές εμπειρίες, από ναρκισσισμό και από πλαστό εαυτό» εξηγεί ο Πίτερ Ντέιβις. «Με γοητεύει η χρήση προσωπικών τεχνολογιών από τους ανθρώπους και το πώς επιδρά στον κόσμο μας και τις σχέσεις μας. Η δουλειά μου θέτει ερωτήματα για την ψηφιακή εποχή μας και την αποξένωση του ανθρώπου μέσα στη σύγχρονη εποχή» δηλώνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης