Μια «τολμηρή συνύπαρξη» έργων τέχνης μοντέρνας γλυπτικής με το μνημειακό σύνολο της αρχαίας Μεσσήνης έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να απολαύσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο, τη δομή, τον ρόλο και τη σημασία κάθε επιμέρους μνηνείου.(Κρήνη Αρσινόης, αρχαία Αγορά, Ασκληπιείο, Στάδιο, Παλαίστρα κ.ά.).

Η προαναγγελθείσα έκθεση «Ζογγολόπουλος-Χουλιαράς: Μεσσάνα» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με τα 22 γλυπτά από μέταλλο του Γιώργου Ζογγολόπουλου και του Γιώργου Χουλιαρά, (από 11 έργα για κάθε γλύπτη) εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14/7, παρόντος του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή ο οποίος υπογράμμισε ότι η έκθεση πραγματώνει το όραμα για την ”κοινωνικοποίηση” της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και για την σύνδεσή της με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία», μια σύνδεση «αμοιβαία επωφελή» όπως την χαρακτήρισε και την οποία στηρίζει απόλυτα το υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το ανασκαφικό έργο της αρχαίας πόλης που με πάθος και γνώση έχει αναδείξει ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης ο κ. Στρατής είπε στα εγκαίνια της έκθεσης: «Έχοντας να επισκεφτώ την αρχαία Μεσσήνη σχεδόν 20 χρόνια, δηλώνω εντυπωσιασμένος από το έργο που έχει συντελεστεί. Ευχαριστούμε λοιπόν την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη και όσους έχουν εργαστεί μαζί του εδώ. Ας θυμηθούμε και τον Αναστάσιο Ορλάνδο που πρώτος έβαλε το λιθαράκι και του παρέδωσε τη σκυτάλη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης