Έκθεση χαρακτικών του εικαστικού Βασίλη Καρκατσέλη «Η Θεσσαλονίκη των περιηγητών του 1800» θα φιλοξενείται στο Αίθριο στη ΧΑΝΘ από σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου( 8μμ).

Τα χαρακτικά παρουσιάζουν τη διορθωμένη εικόνα της πόλης από την εποχή των σταυροφοριών και μετά, στα πρότυπα χάραξης διαφορετικών εργαστηρίων της κεντρικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για υλικό που προέκυψε από την μελέτη των πρώτων απεικονίσεων της Θεσσαλονίκης, εικόνες γεμάτες λάθη και ανακρίβειες. Ήταν (τότε) εικόνες μιας πόλης την οποία ποτέ δεν αντίκρισαν αυτοί που της εικόνες της φτιάχνανε, αλλά «έπρεπε» να την «εικονογραφήσουν» για τις ανάγκες έκδοσης ενός «ταξιδιωτικού ημερολογίου» ή μίας «αναφοράς».

Χαράσσονταν κατά την επιστροφή των προσκυνητών, ταξιδευτών ή περιηγητών στις χώρες τους, πολλές φορές χρόνια μετά την παραμονή τους στην πόλη, και τους αρκούσε το οτιδήποτε «κατά προσέγγιση». Πολλές φορές αρκούσε και η ονομασία που στεφάνωνε την εικόνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.30μμ. στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη επίδειξη χαρακτικής και θα λειτουργήσει εργαστήριο χαρακτικής, φυσικά ανοιχτό στο κοινό, το οποίο θα δημιουργήσει και τυπώσει μόνο του επιτόπου τα έργα.

Το Αίθριο στη Χανθ, Νικ. Γερμανού 1, (εντός του κτηρίου). Από 9.00 πμ- 8.00μμ.

Πληροφορίες: τηλ 231 5558598, 6942523290.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης