Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης
Από 29 Νοεμβρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2013

Το θέατρο Πορεία από τις 21 Νοεμβρίου (στην αρχή στο πλαίσιο προπαραστάσεων) συστήνει στο ελληνικό κοινό τη γοργά ανερχόμενη Αμερικανίδα συγγραφέα Sarah Ruhl, με το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα έργο της «Ευρυδίκη» (2003), που, αφού διέγραψε μία αξιόλογη πορεία στις Η.Π.Α αλλά και στο Young Vic του Λονδίνου, έρχεται και στην Αθήνα. Η υποψήφια για βραβείο Pulitzer Ruhl δανείζεται τον πασίγνωστο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, για να γράψει ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση στο Πορεία θα είναι γεμάτη μουσική, πρωτότυπη και διασκευασμένη, παιγμένη ζωντανά από τους ηθοποιούς.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τάρλοου, τα σκηνικά & τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η πρωτότυπη και διασκευασμένη μουσική της Κατερίνας Πολέμη, η επιμέλεια της κίνησης της Ζωής Χατζηαντωνίου, οι στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών του Στρατή Πασχάλη, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου και τα video του Γιώργου Κουρμούζα.

Στον ρόλο της Ευρυδίκης η Κόρα Καρβούνη και του Ορφέα ο Λαέρτης Μαλκότσης. Πρωταγωνιστούν επίσης: Κώστας Γάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας, Νεφέλη Μαρκάκη και Ελένη Μπούκλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 29 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 – Πλατεία Βικτωρίας
Τηλ. 210.8210991 & 210.8210082, www.poreiatheatre.com
Κάθε Τετ. & Κυρ. στις 7.30μμ και κάθε Πέμπ. Παρ. Σαβ. στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Σάββατο και Κυριακή: 20€, Νεανικό (κάτω των 24): 12€
Πέμπτη, Παρασκευή: 17€, Νεανικό (κάτω των 24): 12€
Κάθε Τετάρτη: 10€ γενική είσοδος
Εισιτήρια ανέργων κάθε Τετ., Πέμ. και Παρ.10€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης