Ο Τάσος Νυφαδόπουλος μας έχει εντυπωσιάσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις δημιουργίες του και το 2018 έλαβε για το γλυπτό του «Κρίση» το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του Αγγλικού Οργανισμού «Red Line Artworks». Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει δύο γλυπτά της νέας του σειράς στην Art Athina όπου συμμετέχει με την gallery Art Zone 42. Το ανθρακόνημα, το υλικό που χρησιμοποιεί κατεξοχήν ο γλύπτης, αποτελεί το κύριο υλικό και στα δύο γλυπτά της έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέποντας το περίπτερο της Art Zone 42, ο θεατής έρχεται σε επαφή αρχικά με το «Star Traveller», όπου παρατηρεί δεσμίδες φωτός να βγαίνουν από ένα πρόσωπο. Ο κρυφός φωτισμός που βρίσκεται στη μαρμάρινη βάση του γλυπτού δίνει στο θεατή τη δυνατότητα μέσω smartphone να διαλέξει το χρώμα του φωτός που περνά μέσα από το γλυπτό!

Το δεύτερο γλυπτό του Τάσου Νυφαδόπουλου που θα δει ο θεατής στην έκθεση έχει τίτλο «Moving in Unity». Το γλυπτό παρουσιάζει τη μεταμόρφωση μίας δισδιάστατης καμπύλης σε τρισδιάστατο ανθρώπινο σώμα! Ο συνδυασμός του μαύρου και του άσπρου που άλλοτε παρουσιάζεται σε ευθείες γραμμές και άλλοτε σε καμπύλες δίνει την αίσθηση της συνεχής κίνησης σε όλο το γλυπτό. Κοιτάζοντάς το σε οποιοδήποτε σημείο για μερικά δευτερόλεπτα δημιουργείται το optical illusion ότι όλες οι γραμμές κινούνται ταυτόχρονα και ρέουν στα κοίλα και κυρτά σημεία του ανθρώπινου σώματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης