Περίπου 10.000 θεατές τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τρωάδες» – έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη -, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, που άνοιξε το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Παρά τις δύσκολες για τη χώρα συνθήκες, το κοινό έδωσε το «παρών», τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Ψαρράς, Κρατερός Κατσούλης, Θέμης Πάνου, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Κίτσου και Ελένη Ρουσσινού απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευριπίδης, με τις «Τρωάδες», γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα, που είχαν διαπράξει, λίγους μήνες πριν, εναντίων των Μηλίων, καθώς και για τη Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι «Τρωάδες» είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης