Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγορεύθηκε την Τρίτη στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πατριάρχης των Αρμενίων του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Αράμ Α΄.

Στην προσφώνησή του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης, χαρακτήρισε τον Αράμ Α’ «ηγετική φυσιογνωμία του χριστιανισμού στην Μέση Ανατολή, καθώς και στην Οικουμενική Κίνηση, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τον διαχριστιανικό διάλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολέμιος είναι ο Μακαριώτατος Αράμ, μόνον του φανατισμού, του φονταμενταλισμού, του σωβινισμού και του ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχονται και οπουδήποτε εμφανίζονται. Το έργο του συνοψίζεται σε ένα καίριο σημείο που είναι η διακονία του ανθρώπου στο όνομα του Θεανθρώπου Χριστού στον Οποίον είναι αφιερωμένος», πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Από την πλευρά του, ο αρμένιος Πατριάρχης έκανε εκτενή αναφορά στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή. «Η Αραβο-ισραηλινή διαμάχη, η Αραβική άνοιξη, η ένταση ανάμεσα στους Σουννίτες και τους Σιιτίτες, τους δύο κλάδους του Ισλάμ, και η άνοδος του μουσουλμανικού εξτρεμισμού κατέστησαν την περιοχή το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αυτές οι εξελίξεις είχαν σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή και τη μαρτυρία των Εκκλησιών», επεσήμανε.

Η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου, έγινε από τον πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης