Σε μια εκδήλωση που κυριάρχησε ο ενθουσιασμός και η μουσική, εκατοντάδες ομογενείς και Eλλαδίτες χειροκρότησαν στη σκηνή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης τον Διονύση Σαββόπουλο, τον οποίο πλαισίωσαν μαθητές του Ζωγραφείου και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Οι μαθητές – με έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο – υποδέχτηκαν τον Θεσσαλονικιό τραγουδοποιό, Κωνσταντινουπολίτη στην καταγωγή, Διονύση Σαββόπουλο, τραγούδησαν τραγούδια βγαλμένα από την κοινή παράδοση των δύο πόλεων αλλά και τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε μαζί τους και μοιράστηκε μνήμες αγαπημένες και ιστορίες του Κωνσταντινουπολίτη πατέρα του, Γεώργιου Σαββόπουλου. Η ιστορία του «Ψωμαθιανού» λαϊκού τραγουδιστή, που μαγεύτηκε από τις νεράιδες και έχασε τη φωνή του, κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος ανακηρύχθηκε από τον διευθυντή του Ζωγραφείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου «Επίτιμος Ζωγραφειώτης», για την 50ετή προσφορά του στον ελληνικό τραγούδι. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο, που διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο, τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών έδωσαν οι Σεβασμιότατοι Αρχιερείς Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Δέρκων κ. Απόστολος, ο πρέσβης κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ο βουλευτής Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Κώστας Μπλιάτκας, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, ο δικηγόρος και Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ κ. Λάμπρος Παπαϊωάννου, οι εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της Παναθηναϊκής Οργάνωσης κα Σίση Παυλοπούλου και κα Σίκη Παπαϊωάννου, γονείς και συγγενείς των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων και πλήθος φίλων.

Διαβάστε επίσης: O Πατριάρχης τίμησε τον Μίμη Πλέσσα στην Κωνσταντινούπολη‏
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, 20:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης