Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης
έως τις 14 Οκτωβρίου

Φέτος για πρώτη φορά, το Half Note ανοίγει τις πόρτες του στις 14 Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Και ο λόγος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων:  για έναν ολόκληρο μήνα, στη σκηνή του, θα φιλοξενηθούν Έλληνες κυρίως αλλά και ξένοι δημιουργοί, προσφέροντας μια γοητευτική όσο και απολαυστική περιπλάνηση, στις Μουσικές του Κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, καταξιωμένοι αλλά και νέοι δεξιοτέχνες μουσικοί, τραγουδιστές, γκρουπ, χορευτές και performers, θα εναλλάσσονται καθημερινά στη σκηνή του ιστορικού jazz club, πλημμυρίζοντας τον χώρο με μουσικές από πολλά διαφορετικά είδη: jazz, swing, ragtime, funky, blues, όπερα, ταραντέλες, φλαμένκο, ινδικά, αραβικά, fado, κρητικά, βαλκανικά, παραδοσιακά και πολλά άλλα. 

Μίξεις πρωτότυπες και συνεργασίες απρόβλεπτες, θα δώσουν το στίγμα μιας ζωντανής και πολύ δημιουργικής ελληνικής –και όχι μόνο- σκηνής!  Σε καιρούς κρίσης, το Half Note απαντά με τόλμη και πρωτοτυπία, δίνοντας βήμα και σε νέα σχήματα που αξίζουν την προσοχή μας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται για να είναι πραγματικά προσιτή από όλους και διαμορφώνεται στα 10 ευρώ για κάθε συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πεμ. 11/10 – Σία Κοσκινά – Woman in Love / ο μύθος Barbra Streisand

Η εξαιρετική musical performer Σία Κοσκινά  συμπυκνώνει την εμπειρία ερμηνειών πρώτης γραμμής και «υποκλίνεται» στο προσωπικό της ίνδαλμα, την Barbra Streisand ξεναγώντας μας με τον δικό της τρόπο στις μουσικές και τα τραγούδια που έπαιξαν τόσο καταλυτικό ρόλο στη ζωή της. Για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη πορεία της προσεγγίζει με ολοκληρωμένο τρόπο το μύθο της Barbra Streisand, προσωπική πηγή έμπνευσής της και βασικό κίνητρο ενασχόλησής της με το τραγούδι και την ηθοποιία. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα καταξιωμένων μουσικών που θα ανακοινωθεί σύντομα. Στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις ο σολίστας Πέτρος Μπούρας.

Παρ. 12/10  – Vanila Swing  / Swing and Rock n’ Roll

Οι Vanila Swing προσφέρουν παραστάσεις που φέρνουν το παρελθόν ξανά στο παρόν. Ερμηνεύουν είναι ένα μείγμα από covers των Chordettes και των καλλιτεχνών της περιόδου, μαζί με remixes σημερινών επιτυχιών, όλα με το στυλ και την ατμόσφαιρα της μαγευτικής εποχής των 40’s, 50’s, 60’s. Οι Vanila Swing εκπληρώνουν με επιτυχία όχι μόνο ένα μοναδικό ήχο αλλά ένα ανυπέρβλητο θέαμα.

Λήδα Αγγελάκη : τραγούδι,  Εύη Shenzhen: τραγούδι: Παναγιώτης Παπαπορφυρίου: κιθάρα, Γιάννης Άννινος: μπάσο, Δημήτρης Χριστοδουλάκης: τύμπανα, Δημήτρης Καραγιάννης: σαξόφωνο

Σαβ. 13/10 – Daddy’s Work Blues Band + The Boogie Sinners / Blues – rock στο τετράγωνο!

Δύο Blues – rock μπάντες συναντούνται στο Half Note και σκοπεύουν να σας ταξιδέψουν με αγαπημένα κομμάτια στον Αμερικάνικο Νότο, το Chicago το Texas  το Manchester και το Λονδίνο…

Daddy’s Work Blues Band : Δημήτρης Δουλγερίδης: κιθάρα , φωνή, Θανάσης Γκιόκας : κιθάρα, Στάθης Ανέστης : μπάσο, Ευθύμιος Πολύζος: τύμπανα, Γιάννης Παχύδης:  φυσαρμόνικα.

Boogie Sinners: Lia Hide φωνή, Θοδωρής Αλεξίου Κιθάρα, Κώστας Τενέζος φυσαρμόνικα, Δημήτρης Γεωργόπουλος μπάσο, Γιώργος Ράδος τύμπανα.

Κυρ. 14/10 –  Qua’SH group /  …και η Τζοκόντα χαμογελά ξανά

Τέσσερις έλληνες σολίστες συναντώνται. Το ρεπερτόριό τους αποτελούν πρωτότυπες μεταγραφές που αναδεικνύουν τη συγγένεια του Μ. Χατζιδάκι με κάποιους εμπνευσμένους επιγόνους του, όπως Nicola Piovani, René Aubry και Michael Kamen. Σκηνικές ή “καθαρές¨ ορχηστρικές μουσικές, διάσημες ή ξεχασμένες, αριστουργήματα που εκτελούνται σπάνια ζωντανά  αποδίδονται με την αμεσότητα και την πληρότητα του μικρού αλλά ανάγλυφου αυτού πολυφωνικού συνόλου.

Θόδωρος Κοτεπάνος: πιάνο, Κώστας Ράπτης: μπαγιάν, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Γιώργος Αρνής: κοντραμπάσο.

 

Ώρα έναρξης: Δευτ- Σάβ. 22:30/ Κυρ. 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό / ποτό από 3€)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr

Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης