Με την ταινία του Κορνέλ Μούντρουτσο «Λευκός Θεός» ανοίγει η αυλαία το βράδυ της Παρασκευής το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο ούγγρος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ο ίδιος την ταινία, η οποία αναφέρεται σε μία εξέγερση σκύλων, αλλά στην πραγματικότητα -όπως λέει ο ίδιος- αποτελεί μία παραβολή για την άνοδο του φασισμού στη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ που διαρκεί έως τις 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιεί συνολικό αφιέρωμα στο έργο του Μούντρουτσο.

Στη δεκαήμερη γιορτή του σινεμά θα παραστούν σημαντικές κινηματογραφικές προσωπικότητες: η ηθοποιός και τραγουδίστρια Χάνα Σιγκούλα, ο σέρβος κινηματογραφιστής Ζέλιμιρ Ζίλνικ και ο Ραμίν Μπαχράνι, ο ιρανικής καταγωγής εκπρόσωπος του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Δυστυχώς, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Φατίχ Ακίν που επρόκειτο να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την νέα του ταινία «The Cut» με θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων, δεν θα παραστεί τελικά λόγω ασθενείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λήξη του Φεστιβάλ θα προβληθεί ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας: η ταινία του Σουηδού Ρόι Αντερσον με τον υπέροχο τίτλο «Ενα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί, συλλογιζόμενο την ύπαρξή του».

Στο Διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 14 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και δυο ελληνικές ταινίες, το φιλμ Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ και το Forget Me Not του Γιάννη Φάγκρα.

Διαβάστε επίσης: Αφιερώματα στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 19:40

Το Φεστιβάλ βραβεύει 4 Έλληνες δημιουργούς
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014, 20:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης