Για ακόμη μία χρονιά η αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of Thrones», η οποία ήταν και παραμένει η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως, συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με την οποία κάθε σεζόν αυξάνει τα ποσοστά της τηλεθέασής της.

Εφέτος, το φινάλε του έκτου κύκλου σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί έως σήμερα. Το δέκατο επεισόδιο της σειράς του τηλεοπτικού δικτύου HBO, με τίτλο «Winds of Winter», σύμφωνα με πληροφορίες του «Hollywood Reporter», προσέλκυσε 8,9 εκατομμύρια τηλεθεατές, ξεπερνώντας το περσινό φινάλε της σειράς, κατά 800.000 θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φινάλε της σεζόν παρουσίασε άνοδο κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο επεισόδιο, με τίτλο «Battle of the Bastards», που προβλήθηκε στις 19 Ιουνίου, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο κύκλο είχε 10% περισσότερη τηλεθέαση από το επεισόδιο με τίτλο «Mother’s Mercy», το οποίο προβλήθηκε στις 14 Ιουνίου 2015.

Αξίζει να αναφερθεί πως την πρώτη σεζόν η μέση τηλεθέαση ήταν 2,52 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Τα ποσοστά της αρχικής τηλεθέασης σε συνδυασμό με τα ποσοστά των θεατών εντός τριών ημερών δίνουν προσεγγιστικά σε κάθε επεισόδιο τον αριθμό των 10 εκατομμυρίων τηλεθεατών, τοποθετώντας το «Game of Thrones» στη δεύτερη θέση υψηλότερης τηλεθέασης για την εφετινή τηλεοπτική σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένη στην πετυχημένη, ομώνυμη σειρά κόμικ των Robert Kirkman, Tony Moore και Charlie Adlard, η σειρά του AMC, «The Walking Dead», παραμένει στην πρώτη θέση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης