Πρεμιέρα στο Cosmote History κάνει το βρετανικό ντοκιμαντέρ Bristol Scout: Ανακατασκευάζοντας την Ιστορία, μία συναρπαστική ιστορία έρευνας, δημιουργικότητας και τόλμης.
Δεκατέσσερα χρόνια, δυο αδέλφια, ένα φιλόδοξο εγχείρημα: η ανακατασκευή του γνήσιου μαχητικού αεροσκάφους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με το οποίο ο παππούς τους πολέμησε στη Θάσο. Μια πορεία αποφασιστικότητας και θάρρους, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της Ιστορίας. (Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 22.00).

Με αφορμή την επέτειο της λήξης της μάχης του Ρίμινι στις 21 Σεπτεμβρίου 1944, έρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το ντοκιμαντέρ Η μάχη του Ρίμινι, μία παραγωγή με πλάνα μοναδικής ιστορικής αξίας από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται το χρονικό της ελληνικής αντεπίθεσης στα γερμανικά στρατεύματα, μία από τις σκληρότερες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Ρίμινι της Ιταλίας. (Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στα αρχαία ελληνικά πλοία, δεν χάνουμε ακόμα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ ΓΥΠΤΙΣ: Ένα ελληνικό πλοίο της Μασσαλίας. 2.600 έτη ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από την παρακολούθηση κατασκευής του πλοίου «Γύπτις», ακριβούς αντιγράφου του πρώτου αρχαίου ελληνικού πλοίου, συντρίμμια του οποίου ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές πλησίον του Παλιού Λιμανιού της Μασσαλίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης