Σε 10.000 ανέρχονται τα παιδιά, από διάφορα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν ήδη κλείσει την επίσκεψή τους στο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στη Θεσσαλονίκη, όπου οι επισκέπτες μπορούν μεταξύ άλλων να διεκδικήσουν την κατάκτηση ενός …13ου άθλου και τα παιδιά να κερδίσουν ένα ξεχωριστό συλλεκτικό δώρο. Τα ξακουστά κατορθώματα του Ηρακλή θα παρουσιάζονται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Ιανουαρίου, στο μοναδικό μυθολογικό θεματικό πάρκο στην Ελλάδα και διεθνώς που είναι αφιερωμένο στον θεό της δύναμης και της ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., που κοσμείται με τρισδιάστατα εκθέματα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μεταξύ άλλων, τον Ηρακλή να σκοτώνει το λιοντάρι της Νεμέας, αλλά και τη Λερναία Ύδρα, να καθαρίζει τους στάβλους του Αυγεία, να κλέβει τη ζώνη της Ιππολύτης, αλλά και να αρπάζει τα άλογα του Διομήδη.

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», που είναι το πρώτο αυτού του επιπέδου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών (προσχολικής και σχολικής ηλικίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης), αλλά και σε ενήλικες, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ. Ήδη, όπως προαναφέρθηκε, 10.000 παιδιά από διάφορα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν κλείσει την επίσκεψη τους στο πάρκο και οι σχετικές κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
 
Η διαδρομή των επισκεπτών στο μυθολογικό πάρκο με τους 12 Άθλους του Ηρακλή, περνά σύμφωνα με τους διοργανωτές μέσα από ένα απίστευτο μουσείο και την τεράστια «Αίθουσα των Άθλων» με τους θεούς, τους ημίθεους, τα θηρία, τις σκληρές μάχες και τα κατορθώματά του, ενώ στο τέλος όλοι θα μπορούν να κατακτήσουν τον 13ο Άθλο και τα παιδιά να κερδίσουν ένα ξεχωριστό συλλεκτικό δώρο. Τη δική του «πινελιά» στην ξανάγηση στο πάρκο θα βάζει με το χιούμορ του ο Γιάννης Σερβετάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζεται ότι η παραγωγή του θεματικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions, ενώ αποτελεί συνέχεια στην επιτυχία των θεματικών πάρκων του εθνικού εκθεσιακού φορέα που λειτούργησαν μέχρι στιγμής, όπως το «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας», «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» και «Οι Δεινόσαυροι».

Για όλους τους επισκέπτες του πάρκου προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00, Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 20:00 και Κυριακή 11:00- 19:00.

Τελευταία είσοδος στο πάρκο θα μπορεί να γίνεται 50 λεπτά πριν το κλείσιμό του, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, είναι στα 7 ευρώ η γενική είσοδος, στα 22 ευρώ το οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά), στα 6 ευρώ για τα οργανωμένα groups και τις σχολικές εκδρομές και στα 4 ευρώ (μόνο Παρασκευή και με επίδειξη κάρτας ανεργίας), για τους ανέργους. Τα παιδιά κάτω των τριών χρόνων, εισέρχονται δωρεάν στο μυθολογικό πάρκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης