Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Εστία Νέας Σμύρνης ως Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ. μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα: «Η Αρχαία Ελληνική Ζωγραφική Συναντά Τη Βυζαντινή Τέχνη».

Ομιλήτρια θα είναι η Έφορος των Μουσείων και της Βιβλιοθήκης της Εστίας κα Θέμις Παπαδοπούλου.
Θα προβληθεί σχετικό βίντεο του καθηγητή κ. Κώστα Γιαννακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Βυζαντινής Τέχνης με Ελεύθερη Είσοδο!
Σας περιμένουμε όλους από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. για να σας ξεναγήσουμε στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Λίγα λόγια για τις συλλογές της Εστίας:

Η Εστία Νέας Σμύρνης διαθέτει, διατηρεί και λειτουργεί μουσειακές αίθουσες με σπάνια, μοναδικά και υψίστης σημασίας κειμήλια του Μικρασιατικού και όχι μόνο, Ελληνισμού. Ως επί το πλείστον, η συλλογή της δημιουργήθηκε, εμπλουτίστηκε και συνεχίζει να αυξάνεται χάρις στις δωρεές και τα κληροδοτήματα των Μελών της, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Μουσεία καταλαμβάνουν τέσσερις βασικές αίθουσες του Μεγάρου της ΕΝΣ στις οποίες εκτίθενται:

Μουσείο Τέχνης

Ο επισκέπτης της Εστίας Νέας Σμύρνης μπορεί επίσης να περιηγηθεί στη συλλογή Χαρίλαου Χιωτάκη και να θαυμάσει έπιπλα και ασημικά του 17ου και 18ου αιώνα, ασημένιες μινιατούρες, αντικείμενα σινικής τέχνης και πορσελάνες Delft από την Ολλανδία, στην οποία κατέφυγε ο Χαρίλαος Χιωτάκης ως πρόσφυγας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας

Η ενεργητική προβολή της κληρονομιάς του Μικρασιατικού Ελληνισμού πραγματοποιείται και μέσω των Mουσείων που στεγάζονται στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης. Στο Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας εκτίθεται μία μοναδική συλλογή από Μικρασιατικά κειμήλια, ενδυμασίες και προσωπικά αντικείμενα σημαινουσών προσωπικοτήτων ως πρωταγωνιστών της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όπως του Εθνομάρτυρα Σμύρνης Χρυσοστόμου, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Στρατηγού Αναστάσιου Παπούλα.

Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε χάρη στη μεγάλη προσφορά του ζεύγους Γεωργίου και Ελένης Τσακύρογλου από τη Σμύρνη, φυλάσσει μία εξαιρετική συλλογή από προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους, μία συλλογή Ελλήνων ζωγράφων του Μεσοπολέμου, το κέρινο ομοίωμα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή και ένα μοναδικό μουσικό όργανο, γνωστό ως Παναρμόνιο του μεγάλου Μουσικολόγου Κωνσταντίνου Ψάχου.

Εστία Νέας Σμύρνης

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Τ.Κ. 17121, Νέα Σμύρνη

Τ: 210 9333702 210 9330274 F: 210 9333694

Εmail: www.info@estia-ns.gr
www.estia-ns.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης