Στο 4ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην», που διοργανώνεται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, θα συμμετέχει και η Fair Trade Hellas, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που προάγει το Δίκαιο Εμπόριο και την Υπεύθυνη Κατανάλωση στην Ελλάδα.

Στηρίζοντας το έργο των Surfers for Life σε ένα κλίμα γιορτής, έμπνευσης και ψυχαγωγίας με διάφορα δρώμενα και δραστηριότητες, όπως βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια για παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες, ομιλίες και πολλά άλλα, η Fair Trade Hellas θα παρίσταται με την παρουσίαση της νέας της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα: Map Your Meal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι το Map Your Meal;

To Map Your Meal είναι μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που μας αποκαλύπτει τα μυστικά για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε!

Με ένα απλό scan του γραμμωτού κώδικα (barcode) των προϊόντων του supermarket, η εφαρμογή μας αποκαλύπτει ποιος και τί έχει εμπλακεί στη διαδικασία παραγωγής και διάθεσής τους μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας και πόσο «πράσινα» και «δίκαια» είναι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος λοιπόν είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι – και κυρίως οι νέοι – και να σκεφτούμε πριν αγοράσουμε!
Από πού προέρχεται η τροφή μας, πόσο ταξίδεψαν τα συστατικά της για να φτάσουν ως εμάς, πόσο διαφανείς είναι οι εταιρείες στις πολιτικές προμηθειών τους, τι πρέπει να γνωρίζουμε αν θέλουμε να τρεφόμαστε σωστά αλλά και πώς να φροντίσουμε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροφής μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή για iOS και Android εδώ:

http://www.mapyourmeal.org/index.php/mobile-application/download-the-app

Ελάτε το Σάββατο 25 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, βρείτε το περίπτερο του Map Your Meal και ανακαλύψτε μαζί με τη Fair Trade Hellas τα μυστικά γύρω από την τροφή μας σε μια ζωντανή επίδειξη χρήσης της εφαρμογής σκανάροντας προϊόντα supermarket.

Ώρα Eκδήλωσης: 11.00πμ – 20.00μμ

Χώρος Έκθεσης: Kτήριο του Μηχανουργείου (Δ12)

Δείτε βίντεο από προηγούμενη εκδήλωση:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης