Από το 2014 που ανέλαβε τα ηνία του δημιουργικού στον οίκο Margiela, ο Τζον Γκαλιάνο ερμηνεύει κώδικες που δημιούργησε ο γαλλικός οίκος μόδας στο Παρίσι, το 1988.

Τώρα, ο Γκαλιάνο «σπρώχνει» τα όρια πιο μακριά: κάλεσε την καλλιτέχνη Τζέσι Ριβς να δημιουργήσει τέσσερα έργα ως φόντο για την κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο Γκαλιάνο ζήτησε σε καλλιτέχνη να παρουσιάσει καινούργια έργα τέχνης δίπλα σε κολεξιόν του Margiela. Η Τζέσι είναι απόφοιτος της Σχολής Ντιζάιν του Ροντ Άιλαντ, και τη δουλειά της την είδαμε στην Whitney Biennial, πέρυσι. Παρουσιάζει άμορφα γλυπτά, σαν από σφαίρες, καλυμμένα με πάτσγουορκ από ετερόκλητα υφάσματα.

Αυτό που θα παρουσιάσει για την κολεξιόν του οίκου είναι τέσσερα γλυπτά τα οποία σχηματίζονται από έπιπλα με ταπετσαρία, στα οποία περιλαμβάνεται μια καρέκλα cesca του Marcel Breuer κι ένα τραπεζάκι σαλονιού Noguchi, όλα αυτά καλυμμένα με ένα αμάλγαμα βινυλίου, λινού, πολυέστερ και καουτσούκ. Τα έργα της Ριβς, σε αντίθεση με τους τοίχους της αίθουσας όπου θα γίνει η επίδειξη, οι οποίοι είναι βαμμένοι μαύροι και φωσφοριζέ μπλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης