To Platforms Project της ανεξάρτητης εικαστικής σκηνής επιστρέφει με την έκτη έκδοσή του, από τις 17 έως τις 20 Μαϊου, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Η εφετινή διοργάνωση είναι πιο συμμετοχική από ποτέ, αφού παίρνουν μέρος 56 πλατφόρμες καλλιτεχνών από 17 χώρες, 41 πόλεις και περισσότεροι από 600 καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο network.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου συνεχίζοντας στην ίδια πλεύση το project: Να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στην τέχνη «εκ των έσω» και να αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ των καλλιτεχνικών ομάδων. Για τέσσερις ημέρες θα πραγματοποιηθεί, παράλληλα με την έκθεση, ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες.

«Το Platforms Project δεν αποτελεί μία απρόσωπη εκδήλωση αλλά μία εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και χώρο παρουσίασης σε μία εναλλακτική τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού» υποστηρίζουν οι διευθυντές του, Άρτεμις Ποταμιάνου και Μιχάλης Αργυρού.

Το πρόγραμμα του Platforms Project 2018 αναλυτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.platformsproject.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης