Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει τη Δευτέρα 22/10 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, με μία αναδρομή στην περίοδο της Ιταλικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής σκιαγραφεί το προφίλ των Ιταλών κατακτητών και παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία του αποκαλούμενου «Πριγκιπάτου της Πίνδου», την προσπάθεια, δηλαδή, ανακήρυξης αυτόνομου βλάχικου κράτους από τον πράκτορα Ιταλών και Ρουμάνων, Αλκιβιάδη Διαμάντη. Η έρευνα «ρίχνει φως» στον ρόλο του στη Ήπειρο και τη Θεσσαλία κατά τη διάρκεια της Κατοχής και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, ποια ήταν η τύχη του μετά τη συνθηκολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικοί, ερευνητές, αλλά και μάρτυρες που έζησαν στην Κατοχή μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τον λιμό, την οικονομική δυσχέρεια, τις κλοπές, αλλά και την απαγόρευση της ελληνικής γλώσσας στα Επτάνησα, τα οποία θεωρούνταν ιταλική κτήση.

Στην εκπομπή μιλούν οι ιστορικοί Περικλής Καπετανόπουλος, Κωνσταντίνος Λαγός, Ασπασία Κασιμάτη, και Νίκος Τζαφλέρης, ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης, η διδάκτωρ Ιστορίας Βασιλική Λάζου, ο δάσκαλος Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο διδάκτωρ Ιστορίας ΑΠΘ, Βασίλης Μανουσάκης και ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης