Ο Αντρέα Ουτσίνι  είναι ένας αυτοδίδακτος εικονογράφος. Αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία της Φλωρεντίας, με σπουδές στη σύνθεση και το πιάνο. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι των εικαστικών τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Δανία και χαρακτηρίζει την τέχνη του «εννοιολογική τέχνη».

Ζωγραφίζει σκηνές που αποκαλύπτουν κρυφούς – ή κρυμμένους – κόσμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μουσική ήταν η πρώτη μου πηγή σε μια νέα μορφή έκφρασης, και το σχέδιο ήταν μια βαθύτερη έρευνα για να ανακαλύψω τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μια έννοια ή ένα συναίσθημα» εξηγεί ο Αντρέα. «Η εικονογράφηση και η μουσική είναι δύο πάθη που με συντροφεύουν σε όλη τη ζωή μου, και αυτό αγαπώ να κάνω» υπογραμμίζει.

Ο Ουτσίνι συνθέτει και παίζει πολλά μουσικά όργανα. Υπογραμμίζει την επιρροή της μουσικής στα σχέδια του, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά, όπως το «Wired», το «Scientific American», το «Entrepreneur Magazine».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δουλειά μου ως εικονογράφος είναι ως επί το πλείστον εννοιολογική, και προσπαθώ να δημιουργήσω μια μεταφορά μιας έννοιας χωρίς πολλή χρήση σουρεαλιστικών στοιχείων. Αυτή η συγκεκριμένη σειρά έργων είναι για την κοινωνία μας, και καλύπτονται σχεδόν όλα τα θέματα, από την τεχνολογία μέχρι το λάιφ στάιλ και τη σφαίρα της πολιτικής» τονίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης