Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Γουόλτερ Μίτι, ο : {ουσιαστικό} Ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ταγμένος σε περιπετειώδεις ονειροπολήσεις, πιο αληθινές κι από τη ζωή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την πραγματική ισχύ των ονείρων μας… Μέχρις ότου εκείνα εμπνεύσουν και επηρεάσουν την καθημερινότητα! Ο Μπεν Στίλερ ανασυνθέτει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο επιδραστικές ιστορίες φαντασίας. «Η Κρυφή Ζωή Του Γουόλτερ Μίτι» αποτελεί την πεμπτουσία της ακαταμάχητα γοητευτικής, ανθρώπινης, ανάγκης για ονειροπόληση.
Ο διάσημος πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης παίρνει μια κλασική ιστορία, δυόμιση σελίδων, η οποία γράφτηκε το 1939 και την προσαρμόζει στην κωμική καθημερινότητα του 21ου αιώνα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας συνηθισμένος άντρας, ο οποίος διαπιστώνει – μέσα από την πιο άκυρη συγκυρία – ότι η ζωή του πρόκειται να απογειωθεί σε επίπεδα πιο μαγικά από τα πιο τρελά του όνειρα. Ο άνδρας αυτός είναι ο Γουόλτερ Μίτι, ένας μοντέρνος ονειροπόλος και παράλληλα ένας διευθυντής περιοδικού φωτογραφίας που δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ονειρεύεται κάθε μέρα. Η αληθινή περιπέτεια ξεκινά στη νζωή του, όταν ένα αρνητικό φιλμ χάνεται.

Συμπρωταγωνιστούν οι Κρίστεν Γουίγκ (“Bridesmaids”), Άνταμ Σκοτ και ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν (“Milk”, Mystic River”).

«Εκείνο που λατρεύω στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί» αναφέρει ο Μπεν Στίλερ. «Έχει κωμωδία και δράμα, είναι περιπέτεια, πλήρως αληθινή, αλλά και φανταστικά εξωπραγματική. Ωστόσο στην καρδιά της υπάρχει ένας χαρακτήρας με τον οποίο μπορούμε όλοι μας να ταυτιστούμε – ένας “ήρωας” πλήρως εναρμονισμένος με τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, ο οποίος μέσα στο κεφάλι του ζει – την ίδια στιγμή – μια ζωή εντελώς διαφορετική από την “αληθινή”. Για μένα, αυτός ο άνθρωπος πρεσβεύει όλα εκείνα τα πράγματα που σκεφτόμαστε για εμάς και για τον κόσμο γύρω μας, αλλά δεν τολμάμε ποτέ να αναφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης