Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στο Σαν Φρανσίσκο ένας παγκόσμιος διαγωνισμός νεανικού σχεδίου διάρκειας δύο χρόνων, ο οποίος θα εισαγάγει τους νέους Αμερικανούς αλλά και νεότερες γενιές Κινέζων του εξωτερικού στα ιδεογράμματα του κινεζικού «αλφάβητου» και στον κινεζικό πολιτισμό.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεανικού Σχεδίου 2018, με θέμα την ομορφιά των κινεζικών ιδεογραμμάτων, εγκαινιάσθηκε στο Γενικό Προξενείο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους Αμερικανούς και αλλοδαπούς να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες για τη μοναδική μορφή των κινεζικών ιδεογραμμάτων με τη βοήθεια εικόνων και φωτογραφιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο γενικός πρόξενος της Κίνας στις ΗΠΑ Λούο Λιντσουάν, τα κινεζικά ιδεογράμματα εξελίχτηκαν αρχικά από τις εικόνες. Ενσαρκώνουν, όπως λέει, τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Κινέζοι παρατηρούσαν τον κόσμο και εξέφραζαν τις απόψεις τους.

Ο μαθητής της Τρίτης Λυκείου που συμμετέχει στον διαγωνισμό, με το όνομα Κουναλάκις, μιλάει άπταιστα Κινεζικά διότι, όπως εξηγεί, άρχισε να μαθαίνει τη γλώσσα όταν ήταν μόλις τριών ετών. «Νιώθω μεγάλο πλούτο μαθαίνοντας κινεζικά. Πάνω από όλα όμως αγαπώ την ομορφιά των κινεζικών ιδεογραμμάτων τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από το αγγλικό αλφάβητο», δηλώνει ο νεαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αρμονία στο σπίτι». Η έννοια της αρμονίας είναι βαθιά ριζωμένη στην κινεζική κουλτούρα και σκέψη. Ήδη έχουν δοθεί 1.250 εργασίες από 16 χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης