Η Γκαλερί Citronne συνεχίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με την έκεθση «Όψεις της μνήμης», η οποία ξεκινά το Σάββατο, 21 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστας Πανιάρας, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν «Όψεις της μνήμης», ο καθένας με τη διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση αυτή οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες (Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου και Γιάννης Ψυχοπαίδης) αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγισή τους. Η έκθεση συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση. Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται τη λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης