Η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα θα γιορτάσει την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014. Τη μέρα αυτή, οι Νοτιοαφρικανοί ενώνονται για να γιορτάσουν τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη ποικιλομορφία τους, μέσα από τη μουσική την παραδοσιακή κουζίνα και λαϊκές φορεσιές – στοιχεία που αποτελούν το έθνος του “ουράνιου τόξου”.

Η Νοτιοαφρικανική μουσική χαρακτηρίζεται από την ένωση διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ ο χορός είναι μοναδικός σε ζωντάνια και ενέργεια. Η πολύ πλούσια γαστρονομική παράδοση της χώρας και τα φημισμένα εκλεκτά κρασιά από το Κέιπ Τάουν, κάνουν τη Νότια Αφρική μοναδική ανάμεσα σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νότια Αφρική βρίσκονται επίσης οκτώ από τα 981 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι αναγνωρισμένα από τον Εκπαιδευτικό και Επιστημονικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ως τόποι σημαντικής πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας. Η χώρα θα συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση των πολιτιστικών πόρων, καθώς δεν αποτελούν μόνο σύμβολα του παρελθόντος, αλλά θεωρούνται και θεμέλια για το μέλλον.

Η πολιτιστική κληρονομιά και ο πολιτισμός βοήθησαν τη Νότια Αφρική να ξεπεράσει τον τρομερό κίνδυνο αυτοκαταστροφής που αντιμετώπισε η χώρα την παραμονή της εκδημοκράτισής της. Έτσι φέτος η Νότια Αφρική γιορτάζει τα είκοσι χρόνια δημοκρατίας ενθαρρύνοντας τους πολίτες να διηγούνται τις ιστορίες τους – οδηγώντας τη χώρα προς το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης