Οι εκδόσεις «Σιδέρη» παρουσιάζουν το βιβλίο «Η σκιά της αλήθειας» της Κυριακής Γεροζήση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι αστυνόμοι Άρης και Νίκος Βιδάλης ερευνούν τη δολοφονία δημοφιλούς ηθοποιού στην Αθήνα της κρίσης, όταν ένα συνταρακτικό γεγονός βυθίζει τον πρεσβύτερο στον εφιάλτη εγκλημάτων στη δικτατορία. Πώς συνδέονται οι φόνοι στην Ελλάδα με πρόσφατες ανθρωποκτονίες στην ακαδημαϊκή κοινότητα Παρισιού, για την εξιχνίαση των οποίων απαιτείται η βοήθειά τους; Γιατί ο Νίκος ισχυρίζεται ότι πλησίασαν μόνο τη σκιά της αλήθειας, διαβλέπει βαθύτερα κίνητρα, αιτίες εκτός δικαιοδοσίας της αστυνομίας, αλλά καθαρή υπόθεση των λαών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεαλιστικό, πολυεπίπεδο, μεσογειακό νεοπολάρ, με κοινωνικοπολιτικές αναφορές και χιούμορ, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον που δεν εξαντλείται στην επίλυση του αστυνομικού γρίφου.

Tιμή: 14,40 ευρώ

Βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κυριακή Γεροζήση γεννήθηκε και έζησε στη Λάρισα ως τα δεκαοκτώ της χρόνια, και κατόπιν στην Αθήνα (1964-1973). Επί δικτατορίας, αναμένοντας για πέντε χρόνια την έκδοση διαβατηρίου, εργάστηκε στην ελληνική βιομηχανία. Το 1973 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και αφοσιώθηκε στην επιστημονική έρευνα (Ινστιτούτο Παστέρ, Collège de France, 7ο και 11ο Πανεπιστήμιο Παρισιού), με μόνιμη ερευνητική θέση για τριάντα χρόνια, στο Κρατικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας Γαλλίας (INSERM). Το 2011 επέστρεψε και κατοικεί στο Μαρούσι.

Χημικός Αθηνών, διδάκτορας Βιοχημείας και Επιστημών Παρισιού, έχει πλούσιο επιστημονικό συγγραφικό – ερευνητικό έργο και πανεπιστημιακή διδακτική δραστηριότητα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

Λογοτεχνικά έργα: Αναδρομή στον χώρο και τον χρόνο (2005), Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βαγδάτη (2006), Μαύρο και Κόκκινο της Φωτιάς (2007), Κρασί με στρυχνίνη (2012), Φάλτσο η πορεία (2015). Συμμετέχει επίσης στα συλλογικά έργα Κλέφτες και Αστυνόμοι (2013), Ο Τόπος πρόδωσε τον Ένοχο (2014), στην ετήσια έκδοση της ΕΕΛ Λογοτεχνική Χρονιά από το 2013, ενώ συνεργάζεται με λογοτεχνικά έντυπα, ελληνικές και κυπριακές εφημερίδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης