Η Σοφία Βεργκάρα και η Τζένιφερ Χάντσον τιμήθηκαν από το Ταμείο Έρευνας για τον Γυναικείο Καρκίνο (Women’s Cancer Research Fund-WCRF) για το υποστηρικτικό έργο τους στη μάχη κατά της νόσου, στην εκδήλωση «An Unforgettable Evening» (Μία Αξέχαστη Βραδιά) στο Λος Άντζελες.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Μπέβερλι Χίλτον με παρουσιαστή τον Τζέιμς Κορντέν συγκεντρώθηκαν χρήματα για τους σκοπούς του WCRF και του Ιδρύματος Ερευνών για τον Καρκίνο του Μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες ήταν οι επίτιμοι πρόεδροι του WCRF, Ρίτα Γουίλσον, Κέιτ Κάπσοου και Στίβεν Σπίλμπεργκ μαζί με τους προσκεκλημένους Τομ Φορντ, Λίζα Κούντροου, Τζούλι Μπόουεν και Τζο Μανγκανιέλο.

Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός, Ρίτα Γουίλσον, η οποία ίδρυσε το WCRF μίλησε στο Variety για τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε δεν περίμενε ποτέ ότι θα χρησιμοποιούσε την εκδήλωση και χρήματα από αυτήν για να αντιμετωπίσει το δικό της πρόβλημα με τον καρκίνο. «Είμαι τόσο ευγνώμων που ήμουν σε θέση να έχω τις πληροφορίες, στις οποίες όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν πρόσβαση, όταν περνούν κάτι τέτοιο» είπε. «Προσπαθούμε ακόμα να βρούμε τη θεραπεία, προσπαθούμε ακόμα να στείλουμε το μήνυμα εκεί έξω ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και ότι οι μαστογραφίες είναι σημαντικές και υποστηρίζουμε όλους τους καταπληκτικούς επιστήμονες σε όλη τη χώρα και τον κόσμο που εργάζονται για καλύτερη ανίχνευση και εύρεση της θεραπείας».

Ο σχεδιαστής Τομ Φορντ απένειμε στην Τζένιφερ Χάντσον το βραβείο Nat King Cole, λέγοντας: «Έχει χρησιμοποιήσει τη φωνή της ξανά και ξανά για να βοηθήσει τους άλλους, καθώς έχει γίνει σύμβολο δύναμης και χάρης υπό πίεση. Σε όλες τις απώλειες που αντιμετώπισε στη ζωή της, ήταν πάντα όρθια όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τους λιγότερο τυχερούς».

Η Χάντσον ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε πριν από την ομιλία της, καθώς όπως τόνισε, ήθελε να χαλαρώσει μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό.

«Είναι ωραίο και υπέροχο να ζούμε τις ζωές που όλοι ζούμε, αλλά πάντοτε διαπιστώνω ότι δεν έχει σημασία, αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλο, αν δεν μπορούμε να σώσουμε μια ζωή ή ακόμα να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε κάποιον» είπε.

«Δεν έχει σημασία τι λέμε, αλλά οι πράξεις μας κάνουν τη διαφορά» τόνισε η ηθοποιός και τραγουδίστρια που έχασε τον πατέρα της και άλλους συγγενείς από καρκίνο και δραστηριοποιείται σε οργανώσεις για θέματα γυναικών σε όλον τον κόσμο.

Η Γουίλσον απένειμε το βραβείο θάρρους στη Βεργκάρα υπογραμμίζοντας τη σημασία του θάρρους υπό το φως των κινημάτων #MeToo και Time’s Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.
«Όσον αφορά το θέμα των γυναικών με θάρρος, όλοι ζούμε αξιοθαύμαστες στιγμές και είναι πιθανότατα καλή ιδέα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών που βοήθησαν να καταστούν δυνατοί αυτοί οι καιροί ξεκαθαρίσματος» είπε. «Το θάρρος, είναι μια λέξη, την οποία πάρα πολλοί από εμάς, ακόμη και σε αυτή την αίθουσα, μεγαλώνοντας συνδέαμε με τους άνδρες παρά με τις γυναίκες. Όπως έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες στη δική μας βιομηχανία και στους μαθητές του Λυκείου στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, το θάρρος υπάρχει σε κάθε μορφή, μέγεθος, φύλο και σε όλες τις ηλικίες».

Η ηθοποιός από την Κολομβία, Σοφία Βεργκάρα, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2000 και από τότε συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά της νόσου ανέφερε στην ομιλία της: «Η προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο πριν από 18 χρόνια με έκανε να παθιαστώ με την έρευνα για τον καρκίνο και μου δίνει μεγάλη χαρά η συνεργασία με την ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων St. Jude».

Ο παρουσιαστής Τζέιμς Κορντέν αστειεύτηκε τονίζοντας ότι παρ’ ότι το WCRF έχει συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατ. δολάρια για την έρευνα για τον καρκίνο το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι ότι κατάφερε να φέρει στην ίδια αίθουσα τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον τραγουδιστή Pitbull, ο οποίος έκλεισε τη βραδιά με επιτυχίες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης