Στις 18 Ιουλίου 2017, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής και η Aspen Ελλάδος, αφιέρωσαν την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν μη-κερδοσκοπικό ελληνικό Οργανισμό που υποστηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από εθνικότητα και / ή τη θρησκεία. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μεταξύ άλλων δράσεων παρέχει φροντίδα και αγάπη σε ένα ασφαλές περιβάλλον σε παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή/και παραμεληθεί και έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και τα παιδιά υποδέχτηκαν όλους τους εθελοντές με μια ζεστή αγκαλιά και ένα μεγάλο χαμόγελο. Οι εθελοντές άρχισαν με ενθουσιασμό να ζωγραφίζουν τα τείχη του κήπου για να προσφέρουν έναν πολύχρωμο κήπο στα παιδιά. Τα παιδιά συμμετείχαν σ’αυτή τη χαρούμενη δραστηριότητα με τον χρωματισμό ενός τοίχου με παιδικές ζωγραφιές, ενώ οι εθελοντές δώρισαν τα έπιπλα κήπου και τα παιχνίδια.

Ο Πρέσβης κ. Marthinus van Schalkwyk μίλησε για τη σημασία της Ημέρας του Νέλσον Μαντέλα: «Κάθε χρόνο την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα, εμείς, ο λαός της Νoτίου Αφρικής και όλος ο κόσμος, αφιερώνουμε 67 λεπτά της ώρας για έναν καλό σκοπό». Εκ μέρους της Aspen, Ελλάδος η Υπεύθυνη για την Ελλάδα κα Δήμητρα Ρόκα, πρόσθεσε ότι «μέσω αυτής της ενότητας στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα – με απλές δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές και τόνισε ότι «ο Νέλσον Μαντέλα ήταν άνθρωπος αξιών, ηθών, αλλά και μετριόφρων. Όλοι πρέπει ν’ακολουθήσουμε το παράδειγμά του για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχία αυτής της σημαντικής ημέρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης