Υποψήφιο μνημείο της UNESCO είναι και επίσημα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων έπειτα από τον φάκελο της πρότασης ελληνικής υποψηφιότητας που κατατέθηκε σήμερα.

Σύντομα θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση για ένταξη του χώρου στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας έγιναν τα τελευταία χρόνια όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε ο φάκελος της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων να είναι πλήρης και να ανταποκρίνεται απόλυτα στη λαμπρή ιστορία και τη σπουδαιότητα του χώρου.

Η αρχαιολόγος της ΙΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δήμητρα Μαλαμίδου, εκ των στελεχών που ασχολήθηκαν ενεργά με την προετοιμασία του φακέλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε:

«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή την ώρα να μιλήσουμε για το φάκελο και την ελληνική υποψηφιότητα. Θα έλεγα πως είναι και λίγο… γρουσουζιά. Πάντως εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν θα μάθουμε σήμερα ή τέλος πάντων μέσα στις επόμενες μέρες από ποιες χώρες θα είναι οι άλλες υποψηφιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO. Χθες στείλαμε τον προκαταρκτικό φάκελο της υποψηφιότητας και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τον Φεβρουάριο είναι μια περίοδος διορθώσεων. Από εκεί και μετά υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου από επιτροπές της UNESCO έως τον ερχόμενο Ιούνιο, που θα γίνει η τελική ανακοίνωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης