Για 4η συνεχόμενη χρονιά, νέοι Έλληνες σκηνοθέτες μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, διεκδικώντας ένα από τα Βραβεία του τμήματος, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας με το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ.

Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους η οποία έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και πριν την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής, ούτε ελληνική πρεμιέρα της ταινίας. Η ταινία μπορεί να έχει συμμετάσχει ήδη ή ακόμα και να συμμετέχει παράλληλα και σε κάποιο άλλο φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 13 Ιουλίου 2015.

Η διαδικασία υποβολής γίνεται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη Διαδικασία και τους Όρους Συμμετοχής εδώ

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 16 – 27 Σεπτεμβρίου 2015. Σε περίπτωση που η ταινία συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Δράμας, προβλέπεται να προβληθεί από τις Νύχτες Πρεμιέρας μετά τις 21 Σεπτεμβρίου.

Τα Βραβεία:

Τα βραβεία που θα δοθούν στις νικήτριες ταινίες είναι: Καλύτερης Ταινίας (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ), Β’ και Γ’ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης